x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV
Ethan Dixon

“M'agrada trobar similituds entre Andorra i el Canadà”

29 anys. Originari d’Edmonton (Canadà). Llicenciat en Arts amb especialitat en Psicologia. És un dels primers a prendre part a ‘Work and Holiday’, un programa que vol facilitar la mobilitat dels joves entre Andorra i Canadà.
Ethan Dixon

Ethan Dixon

Ethan Dixon

E. D.
Actualitzada 19/11/2021 a les 12:06
Com va descobrir el programa ‘Work and Holiday’?
Sempre m’ha interessat viatjar a diferents parts del món. Anteriorment ja havia participat en unes altres vacances de treball al Japó, que em van agradar molt, així que vaig voler repetir l’experiència. A la pàgina web del govern canadenc hi havia una llista de països on els joves podien anar i Andorra hi era...


Què li va cridar l’atenció d’aquest projecte?

M’agrada conèixer gent i llocs nous, i aquestes vacances de treball a Andorra només estaven disponibles fins als 30 anys, així que vaig voler aprofitar l’oportunitat. Vaig triar el país perquè volia anar a un lloc amb moltes activitats a l’aire lliure, ja que les meves principals aficions són acampar, esquiar i fer senderisme.

Com va anar el procés per participar-hi?
Tot va ser força senzill. Has d’enviar la petició per correu electrònic al Govern d’Andorra i a partir d’aquí aproven o deneguen la sol·licitud. Si aproven el visat, ja pots viatjar i presentar tota la documentació a Immigració perquè et concedeixin la targeta de residència.


Coneixia Andorra, encara que fos d’oïdes?

Sí. Vaig viure un temps a Anglaterra durant la meva infància i recordo que la selecció de futbol jugava de tant en tant contra Andorra. Però mai havia estat al Principat.

Què és el que més valora del país?
Sens dubte la natura i el paisatge. L’oest del Canadà també és molt muntanyenc, i m’agrada trobar aquestes similituds entre els dos països. Andorra és semblant al Canadà en el sentit que pots estar fàcilment en plena natura. Per altra banda, també m’agraden les dimensions del país. El Canadà és molt gran i es necessiten hores, a vegades dies, per recórrer-lo. Aquí, en canvi, ets a 30 minuts de tot.


Ha trobat feina?

N’estic buscant i estic obert a diferents opcions. De moment estic coneixent gent, aprenent coses noves i experimentant una forma de vida diferent a la que estic acostumat.

Quant de temps es quedarà?
El programa té una durada d’un any a partir del moment que reps la targeta de resident. No sé com em sentiré d’aquí a un any, però pel que he vist fins ara, m’agradaria quedar-me més temps a Andorra. La gent ha estat molt acollidora, el paisatge és preciós i el temps és menys dur que al meu país.

Com es manega amb l’idioma?
Tinc coneixements bàsics de castellà, la qual cosa m’ha ajudat força. I definitivament m’agradaria estudiar català, aprendre’n mentre sigui aquí.
Etiquetes
  • #1 Miquel
    (19/11/21 11:56)

    Hi ha aficions per a tot...

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2021 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts