David Hidalgo

“El simulador permet ser pilot a un cost més accessible”

La seva passió pel motor i les habilitats tecnològiques el van portar al Sim Racing. Ha creat la seva pròpia marca de simuladors, Virtual Sim Racing, i treballa amb l’Automòbil Club d’Andorra per formar pilots en aquest esport.

David Hidalgo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com arriba al món del Sim Racing?

M’hi porta la passió pel motor. De petit ja m’agradaven molt els cotxes, però no tenia prou diners per ser pilot professional... i l’alternativa que vaig trobar van ser els simuladors.

Brinda una oportunitat als pilots que no poden accedir a competir físicament?

Sí, va molt dirigit a gent que té cert nivell de pilotatge, però que no té la possibilitat per competir amb cotxes de carreres de veritat per temes econòmics. Amb els simuladors pots ser un bon pilot a un cost molt més accessible.

Com són les sensacions en un simulador?

Tot el que et transmet el volant del cotxe també t’ho transmet el simulador. L’únic que es pot trobar a faltar són les forces G, la sensació extrema de velocitat, que en aquest cas se sent a través de la pantalla.

Què és essencial per aconseguir sensacions fidels a la realitat?

Que l’accelerador i el fre tinguin les mateixes condicions que les del vehicle de veritat. La sensibilitat al volant i la potència del motor són importants.

És possible, com a pilot, viure del Sim Racing?

Sí. És un esport que està creixent molt i que està federat per la FIA. Tots els equips professionals comencen a tenir pilots oficials de Sim Racing.

D’aquí a poc inauguren l’escola de pilots...

Formarem nens perquè puguin ser pilots de Sim Racing, però segur que algun acabarà fent el salt a la vida real, perquè els simuladors van de la mà de les carreres reals. Els alumnes seguiran un pla esportiu com el dels pilots reals, amb un psicòleg i un nutricionista.

Necessita la mateixa preparació un pilot de simulador que un de cotxes?

Sí. Cal que tinguin reflexos, un bon fons físic i ànim per saber en quin moment poden avançar.

Quines habilitats ha de tenir un bon pilot de Sim Racing?

Molta constància, igual que un pilot professional. Cal ser molt ràpid i treballar moltíssim.

Els esports reemplaçaran els esports convencionals?

En el cas del bàsquet i el futbol és complicat, però en el cas del motor és possible. Les curses de benzina s’acabaran per temes de contaminació i la competició amb vehicles elèctrics no té tanta emoció... el Sim Racing pot picar fort aquí!

El Sim Racing és un videojoc?

No. És un esport. Quan puges al simulador has de pensar que puges a un cotxe real. Si penses que és un videojoc no el conduiràs mai bé.

tracking