Cristina Gutiérrez Lestón

“Si les emocions ens aclaparen, perdem intel·ligència”

Ha triat Naturland com a seu de La Granja Andorra Pirineus, un espai d’educació emocional per a infants i adults que començarà a funcionar a la primavera. L’empresa ja té centres a Barcelona i Madrid.

Cristina Gutiérrez LestónC. G. L.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què és La Granja?

És un centre on s’entrenen les competències emocionals de nens, joves i adults, treballant aspectes com la feina en equip, l’empatia, l’autoestima, l’autonomia personal i la fortalesa interior.

Quin mètode segueixen?

El nostre mètode, que està avalat científicament, es diu educació emocional, i es basa principalment en activitats outdoor, amb animals, sobretot cavalls, amb esports d’aventura, i amb tot un seguit de propostes que potencien el contacte amb la natura.

A qui va adreçat?

A tothom, des d’infants de P3 fins a persones de la tercera edat. Moltes vegades es confon educació emocional amb educació especial o de nens amb problemes, quan en realitat tots tenim emocions. Durant la pandèmia ens n’hem adonat: hem sentit por, ràbia pel confinament, tristesa, desànim...

I podem evitar sentir aquestes coses?

No, però sí regular aquests sentiments. Aprendre a gestionar-los i no que ens gestionin ells a nosaltres.

Faria falta una assignatura d’educació emocional a l’escola?

Sí, perquè aprenem coses com ara que París és la capital de França, o el nom dels rius, però quan tu tens un problema amb la parella, amb els pares, amb els fills, amb el cap... de què et serveixen aquests coneixements? Per això és important conèixer les emocions i dominar-les, perquè si ens acaben aclaparant perdem intel·ligència. I l’escola s’oblida d’ense­nyar-nos precisament allò que portem sempre a sobre: les emocions.

Després de Madrid i Barcelona, per què ha decidit portar La Granja a Andorra?

Primer, perquè tinc molts vincles amb el país. Però també perquè moltes escoles d’Andorra venen a fer colònies a La Granja, i és una mica absurd que els nens hagin de fer 500 quilòmetres per treballar l’educació emocional. A més, amb l’equip de Naturland hi ha hagut molt bona química des del primer moment.

Les instal·lacions són adequades?

Sí, Naturland sembla fet a mida per a nosaltres. Evidentment haurem d’adaptar coses, però té equipaments molt bons.

Què es podrà fer a La Granja Andorra Pirineus?

Començarem amb escoles i amb famílies. Però quan l’equip ja estigui més format i preparat, també volem treballar amb el món esportiu d’alt rendiment, i en l’àmbit empresarial, que són coses que ja fem a Catalunya amb la Masia del Barça i amb diverses corporacions.

tracking