Brenda Luque

“Sempre intento visualitzar com anirà la competició”

Forma part de la selecció andorrana de patinatge que marxarà demà a Alemanya per participar en la Interland Cup. La competició, la primera que disputarà el combinat nacional des del 2019, tindrà lloc del 20 al 24 d’aquest mes.

Brenda LuqueFEDERACIÓ ANDORRANA DE PATINATGE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una cita molt important, la de Darmstadt.

Sí, i tant. Juntament amb la Copa d’Europa, la Interland Cup és la competició més important que farem aquest any. A l’Europeu, que es va fer a Itàlia, no hi hem anat, però sí que esperem fer-ho l’any vinent.

A falta de pocs dies, ja han començat els nervis?

Una mica. Quan s’apropa el dia ja comencem a notar que també creixen els nervis. Normalment, per portar-ho millor, intento sempre visualitzar la competició, com anirà tot plegat, i penso que val la pena tot el que he treballat.

Hi haurà rivals molts fortes i seleccions molt potents.

Hi ha molt de nivell. Les patinadores alemanyes, italianes i espanyoles són les més fortes i m’acostumo a fixar més en les espanyoles. Ja he competit contra moltes d’elles i sempre demostren la seva qualitat.

Com heu preparat la competició?

Participaré, en categoria cadet, als programes curt i llarg. Per preparar l’Interland hem entrenat amb la federació, al centre on anem hem fet entrenaments extra i tecnificacions amb tècnics de fora durant l’estiu, tant a Barcelona com a Andorra.

Vaja que heu entrenat de valent!

Sí, sí! Hem fet rítmica per treballar la flexibilitat, preparació física i altres aspectes que sabíem que eren cabdals per encarar una competició tan important.

Tot i tenir només 15 anys ja tens molta experiència.

He participat en quatre Interland Cup i vaig aconseguir dos podis, una medalla d’or i una de plata, a Zuric i a prop de Brussel·les.

Entenc que el millor record va ser el de la victòria.

Sí, és clar. Va ser una experiència increïble i una alegria que mai es pot esborrar. Em vaig sentir superorgullosa pel que havia aconseguit i per haver demostrat el que havia treballat.

Us heu marcat objectius per a Alemanya?

Aquest any és més complicat. El nivell ha pujat molt i no ha estat la meva millor temporada per algunes lesions i problemes que he patit. El meu repte serà intentar arribar al Top 5 i, evidentment, sempre fer-ho el millor possible.

El director esportiu [Xavier Orrit], quines indicacions us ha transmès?

Encara ens haurà de fer alguna xerrada però ja ens ha dit que vol que donem el màxim i que lluitem. En una competició com aquesta és clau estar molt centrades, saber gestionar la competició i que els nervis no ens facin una mala jugada. Ens ho juguem tot en tres minuts.

tracking