x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Elena Aranda

“El club està dedicat a compartir el plaer de llegir”

És una apassionada de la literatura amb formació en Periodisme i Humanitats. Coordina el Club de lectura de les valls del nord i ho compagina amb la feina per a editorials i empreses del sector analitzant manuscrits.
Elena Aranda

Elena Aranda

Elena Aranda

Actualitzada 13/10/2021 a les 12:06
Què és ser una lectora professional?
Doncs treballo amb editorials i empreses del sector. Et donen un manuscrit i fas una valoració sobre la lectura, amb els punts negatius, els positius i els punts a millorar.


Quina feina desenvolupa per al Club de lectura de les valls del nord?

El meu paper és oferir sobre qualsevol de les lectures una versió que sigui més analítica del llibre o sobre tècniques narratives que ha emprat l’autor. Es tracta de donar una informació extra que va més enllà de la lectura.

Quin perfil de persones assisteixen al club?
Persones a qui els agrada llegir i que volen compartir els punts de vista i ampliar la visió lectora. Hi ha qui hi participa més, hi ha qui escolta, hi ha qui analitza el llibre i el llegeix.


Condiciona la lectura el fet que sigui per al club?

Es trenca la dinàmica de llegir un llibre perquè t’agrada però també s’obre la porta a llibres que tal vegada les persones que hi participen no s’haurien obert a llegir. El que fem és anar més enllà de si m’agrada o no m’agrada el llibre i treballem amb els recursos narratius que ha emprat l’autor i si s’aconsegueix el propòsit que tenia a l’hora d’escriure el llibre.

Quin tipus de llibres es proposen?
Hi ha propostes de lectures d’autors d’Andorra i així podem comptar amb la seva assistència, perquè això enriqueix molt la lectura del llibre. Tenim per enguany autors com Domènech Ferran o Greg Coonan, i també insistim perquè hi assisteixin editors i enguany tindrem la gent de Trotalibros, entre d’altres. Després també tenim novetats i intentem aconseguir llibres com Hamnet, de Maggie O’Farrell, que està sonant molt. I després tenim clàssics, com ara la Metamorfosi, de Kafka, i El mar, el mar, d’Iris de Murdoch.


És un luxe poder comptar amb autors tan propers, oi?

Participar al club suposa un enriquiment mutu per a autors i lectors. Moltes vegades veiem els autors només a les presentacions i o bé no hem llegit el llibre o bé no hem pogut fer el retorn que ens agradaria amb l’autor, i ells reben una informació valuosa de detalls i interpretacions dels lectors de les quals no s’havien adonat i ho agraeixen molt.

Què troben les persones que assisteixen al Club de lectura de les valls del nord?
Moltes vegades aprenen a llegir amb més capes. Tant a llegir com a escriure se’n pot aprendre, i aquesta és la meva tasca. Però un club de lectura és important perquè és un espai obert a tothom i dedicat a compartir el plaer de la lectura.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts