Harry Lock

“La majoria dels alumnes són de famílies andorranes”

El nou ‘principal’ (a la foto, quart per l’esquerra), compta amb una gran experiència en direcció d’escoles a l’educació internacional britànica. Assegura estar “orgullós” de formar part del centre andorrà, al qual defineix com a “únic i meravellós”.

Harry LockFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El British College of Andorra acaba d’iniciar el seu quart curs acadèmic. Podem dir que aquest és un projecte consolidat al país?

Sí, l’escola s’està expandint, i amb ella la seva oferta educativa, incorporant cada setembre un nou curs acadèmic.

En quin punt de desenvolupament es troba el centre?

Igual que els alumnes, l’escola madura i adquireix confiança, coneixement i experiència. Els pròxims dos anys, l’etapa de secundària s’ampliarà en l’oferta educativa per als joves de 16 a 18 anys. Tot i que ja podem parlar de consolidació, al món educatiu cal treballar contínuament per millorar i adaptar-se als canvis constants. A més, aquest inici de curs ha coincidit amb l’ampliació de les instal·lacions.

Què significa aquesta expansió per a vostè?

En una paraula: oportunitat. Amb més de deu aules noves, tenim espai i equipament per oferir educació de qualitat, així com esport i lleure.

L’ampliació respon a una forta demanda?

Sí, hem pogut ser testimonis del gran creixement que ha fet l’escola i de la gran demanda que hi ha al país. Aquest curs hem duplicat el nombre d’alumnes i també el personal docent. I el nostre compromís amb el comú d’Andorra la Vella garanteix que el centre romandrà a la Comella fins al 2043.

Considera que aquest emplaçament és l’adequat?

L’entorn és excel·lent, envoltats de natura, i les vistes són espectaculars. És una de les escoles a més alçada d’Europa. Aquí tot fa pujada o baixada, però un s’hi acostuma aviat.

Quants alumnes té l’escola?

Ara mateix, hi ha al voltant de 200 alumnes, i l’objectiu és que cada any n’hi hagi 20 o 25 de nous. Tenim llista d’espera per a algunes classes, però també d’altres amb places disponibles.

Podem parlar d’un perfil d’estudiant concret?

La majoria d’alumnes pertanyen a famílies andorranes que busquen una educació internacional, però també en tenim molts que són de famílies d’arreu que han fet d’Andorra la seva llar. Una de les característiques del país és el seu context lingüístic: el català, el castellà i fins i tot el francès són idiomes de casa. La diversitat aporta riquesa cultural a l’educació.

Quins aspectes del centre valoren les famílies?

Durant les nostres sessions coffee mornings amb els pares hem fet aquesta mateixa pregunta, i la resposta majoritària és: “Una educació de qualitat amb l’anglès com a idioma vehicular.” Un gran somriure al final del dia també ajuda!

tracking