Dioni i Christian

“Com més femenins, millor. Ens encanta cridar l'atenció!”

Quan senten música, el cos els va sol. Amb 21 anys, són campions del món de Hip Hop en la categoria de parelles i concursen a Got Talent. Fa quatre anys que són professors de ball a la TC Escola de Dansa, a Escaldes.

Dioni i Christian

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En quin moment decidiu crear Braids? Com és una bona parella de ball?

C: Quan vam entrar al mateix grup de competició i ens vam conèixer, vam veure que teníem moltes coses en comú i que a l’hora de crear i ballar érem molt compatibles.

D: No buscàvem crear un duet. No és fàcil d’aconseguir, perquè si no trobes la persona adequada, no surt un bon treball. Nosaltres vam veure que teníem una connexió única. El destí va voler que ens trobéssim i creéssim Braids.

I els inicis amb la dansa com van ser?

C: Jo ballo des de ben petit, però als 13 anys vaig començar a competir i a formar-me professionalment en Hip Hop.

D: Jo sempre he sabut que la dansa era el meu. També he ballat des de petit, però m’hi vaig posar de debò als 15 anys.

Per què “Braids”?

C: Inclús abans de ballar junts, la gent ens confonia perquè tots dos portàvem trenes. Braids vol dir això, trenes en anglès.

Com van arribar a Andorra?

D: En una competició ens van veure els propietaris de la TC Escola de Dansa i ens van proposar formar part del projecte.

Què va suposar mudar-se aquí?

C: Vam haver de deixar part del que teníem a Barcelona, el grup de competició... però no ens va costar prendre la decisió perquè era una oportunitat de treballar fent el que ens agrada.

Quin és l’estil de dansa amb què més us identifiqueu?

D: Ballem, principalment, Vogue, que és un estil més fi i elegant i femení. Però dins les nostres coreografies hi ha més coses, altres tipus de Hip Hop.

Com escolliu el vestuari dels vostres números?

D: Com més femenins anem millor. Ens encanta fer xou i cridar l’atenció. A Got Talent ens vam arriscar molt amb el vestuari i vam portar faldilla.

C: El dissenyem nosaltres mateixos. Tenim les idees i després ens el fan.

Com és l’escenari de la dansa al país?

C. És bastant baix. No tenim visibilitat ni estem reconeguts. Sentim que no ens ajuda ningú.

Què és el ball per a vosaltres?

C. Per a mi, el ball és un paradís, el cos m’ho demana i sé que sempre ballaré, perquè em surt sol. A classe m’agrada ensenyar i mostrar el que sento des del meu cos. És la meva forma d’expressar-me

D: Quan ballo em sento com en cap altre moment. T’ajuda a solucionar problemes i et dona oportunitats. En el meu cas, m’ha permès superar un passat fort. Jo he nascut per això, és la meva vida.

tracking