Carles Coto

“El futbol són experiències que queden a la vida”

Format al futbol base de l’FC Barcelona, on va jugar amb Messi, Piqué o Cesc, s’ha incorporat aquest estiu al club colomenc després d’haver jugat en països tan diferents com l’Uzbekistan, Geòrgia, Bielorússia o San Marino.

Carles Coto

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estan tenint un inici complicat.

Sí, les sensacions són molt bones, però tenim un equip nou amb molts fitxatges, i quan passa això sempre costa una mica.

Tenen marge de millora.

Sí, molt, però és una lliga curta i s’ha de ser regular. Juguem contra el Carroi abans de l’aturada i no podem fallar. Som un gran equip i un gran club i creiem en el que estem fent.

L’objectiu és guanyar la lliga?

Soc poc d’objectius a llarg termini. El que volem és guanyar tots els partits i arribar a Europa. Si després estem més amunt o més avall, dependrà dels resultats.

Com veu la lliga andorrana?

Està creixent molt últimament amb l’arribada de jugadors de fora. S’haurien de millorar algunes coses com que es juga en un camp petit, i això beneficia els equips que proposen menys, però segur que millorarà i serà encara més atractiva.

Com arriba al Santa Coloma?

Havia parlat amb Enric Pi i Moi San Nicolás, i després em va trucar Xavi Torné i vam arribar a un acord. Era un projecte atractiu i molt bo, i el fet de jugar a Europa era un atractiu.

Ha estat un dels factors clau?

Sí, a més era una opció bona que em donava estabilitat i estar a prop de casa. Des del primer moment estic molt a gust i content d’estar aquí, i l’adaptació és molt fàcil.

Ha jugat a l’Uzbekistan, Bielorússia o Grècia.

He tingut la sort d’anar fora des de jove. Bielorússia o l’Uzbekistan van costar una mica més per l’idioma, però al final, el futbol són experiències que queden a la vida.

El futbol li ha permès conèixer món.

Vaig marxar molt jove a Bèlgica i després he voltat per més països, i el futbol m’ha permès conèixer llengües i cultures.

Haver-se format al Barça hi ajuda o és una pressió quan els equips el fitxen?

Hi ajuda, igual que haver estat campió d’Europa sub-19 amb Espanya. M’he mogut molt per les bones temporades al futbol base del Barça i per l’actuació amb Espanya, perquè a més era un moment en què el futbolista espanyol estava en auge.

Al Barça va jugar amb Cesc, Piqué o Messi.

Sí, jo soc d’un any menys, però per una lesió vaig pujar al seu equip, i també anàvem junts a l’escola i convivíem a La Masia.

Amb quin moment es queda?

El 2018 al Rayo Majadahonda, tornava a Espanya i vam pujar l’equip a Segona i vaig marcar de falta al play-off. Vam posar l’equip al mapa i van ser moments espectaculars.

tracking