Ada Domene

“Quan dibuixo, prefereixo que siguin coses irreals”

15 anys. Alumna de quart curs de segona ensenyança a l’escola andorrana d’Encamp. El seu disseny ha guanyat el concurs per triar el logotip de la candidatura Andorra, reserva de la Biosfera, en què han participat 102 estudiants

Ada Domene

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Enhorabona! T’esperaves guanyar?

La veritat és que gens. Era molt conscient que totes les escoles d’Andorra hi participaven, i per tant sabia que hi havia gent amb moltíssim talent que veia amb més possibilitats de guanyar que jo. Encara no m’ho crec.

Quin era el procediment del concurs?

Primer ens van explicar el que havíem de fer, què és la biosfera, i que Andorra volia presentar-se per ser reserva de la biosfera… això a l’àrea de ciències socials, però el logotip el vam dissenyar a l’àrea de plàstica, i almenys tots els alumnes de la meva classe vam haver de fer-lo. Després ja era opcional presentar-se al concurs.

El disseny havia de tenir unes característiques concretes o era totalment lliure?

Per fer el disseny sí que vam tenir algunes indicacions. Per exemple, el logotip havia de tenir com a màxim cinc colors, i a més havia de ser simple i clar.

En què consisteix el teu logotip i quina idea has volgut transmetre?

Amb el meu projecte volia transmetre el que més identifica el país, és a dir, les munta­nyes.

Com va ser el procés des que vas pensar el disseny i el vas materialitzar? Tenies una idea clara ja des de l’inici?

Al principi no tenia cap idea del que volia fer, però després vaig pensar en les coses que representen estèticament Andorra, i a partir d’allà em va sorgir la idea de les muntanyes. Vaig intentar trobar unes muntanyes bastant senzilles perquè fos fàcil de captar el concepte principal.

Un cop el teu disseny ha resultat guanyador, quin procés se seguirà? Ja és la imatge oficial de la candidatura?

Sí, la idea és que un dissenyador gràfic professional perfili el meu logotip i el prepari per a la seva reproducció a diversos formats.

Dibuixes sovint?

De petita dibuixava molt més que ara. Actualment no tinc tant de temps lliure: si no soc a l’escola estic fent esport, però de tant en tant dibuixar no em fa cap mal.

Quin tipus de dibuix o dissenys t’agrada fer?

Quan dibuixo, prefereixo que siguin coses irreals, m’agrada utilitzar la imaginació.

T’agradaria estudiar disseny més endavant i dedicar-t’hi professionalment?

La veritat és que encara no tinc gens clar què estudiar en un futur. Des de sempre m’ha agradat dibuixar però sempre ho he vist com una afició, no com una professió.

tracking