Juan Ignacio Luque Saldoval

“Hi ha moltes idees a Andorra però falta inversió”

Resident a Andorra des de fa cinc anys, tot i que ara temporalment està a Rússia, Juan Ignacio és el creador de Crowland Technology, una companyia andorrana que ajuda a desenvolupar productes digitals.

Juan Ignacio Luque SaldovalJ.I.L.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què és l’app Itsumo?

És una plataforma en línia d’educació basada en un model P2P que fomenta la col·laboració entre l’alumnat en un entorn privat i anònim.

Què es pot fer amb l’app a l’aula?

En el desenvolupament d’una activitat escolar a l’aula pot ser que alumnes introvertits o amb alguna circumstància concreta moltes voltes s’inhibeixen a l’hora de realitzar alguna pregunta que els ajudaria en el seu aprenentatge i l’app ajuda a la comunicació anònima entre l’alumnat.

Posi un exemple de com funciona.

Doncs les consultes que es fan a la plataforma són respostes per altres companys en un format anònim, però monitorat al darrere pel professorat.

Quines eines té el professorat?

Des del panell de control el professorat pot monitorar els temes més consultats, rebre propostes o fer anàlisis en detall.

És una app desenvolupada a Andorra?

Sí, és una app desenvolupada al 100% a Andorra per Daisuke Goto i jo mateix.

Com va sorgir la idea?

Al confinament vam voler anticipar-nos a com evolucionaria l’educació i pensant que tot es traslladaria al món en línia. És una app pensada per a l’alumnat, que són els qui sofreixen els majors canvis.

Acaben de rebre la certificació de l’Educational Finland Alliance, què significa per a vostès?

Valida que el producte està dissenyat correctament i d’acord a eines educatives i científiques establertes internacionalment.

Faci un diagnòstic del sistema emprenedor a Andorra.

És petit. Hi ha moltes idees, però poques es duen a terme perquè és complicat trobar-hi talent i inversió.

És difícil trobar-hi inversió? Per què?

Andorra està endarrerida en inversió en start-ups. És en aquest sentit un país tradicional que creu encara en inversions tangibles, cosa que està bé, però encara estem lluny que els inversors es creguin el sector.

I per al desenvolupament?

Andorra disposa de condicions excel·lents per al desenvolupament i poder fer després la internacionalització, però la inversió llasta la innovació.

Quin és el següent pas per a l’app Itsumo?

Ja s’ha fet una prova pilot al Japó i estem en converses amb la municipalitat de Hèlsinki (Finlàndia) per a poder continuar allí el desenvolupament amb un altra prova pilot.

tracking