Ladis Baró

“M'agradaria compondre una cançó de funky”

Exmembre d’Old School, fa tres anys va emprendre una carrera de cantautor marcada pel so folk-rock clàssic dels Estats Units. Ara està enllestint un treball més indie en castellà, i no descarta atrevir-se amb altres estils.

Ladis BaróLADIS BARÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va iniciar-se en la música?

Vaig començar a anar a classes de guitarra quan tenia 13 anys, però de petit ja escoltava molta música a casa, sobretot folk-rock nord-americà dels 60 i els 70.

Quins referents han influenciat més el seu estil?

Toco la guitarra, tant l’acústica com l’elèctrica, sense utilitzar la pua, només amb els dits, perquè penso que el so que en treus és més net. Si vaig decidir tocar l’instrument d’aquesta manera és per la influència de Mark Knopfler, el líder de Dire Straits.

I a l’hora de compondre?

Dire Straits, per descomptat, i també Bob Dylan, Eric Clapton, Bruce Springsteen... Dels més recents, Bon Iver i John Mayer.

On ha après a tocar la guitarra?

Vaig començar a anar a classes de guitarra elèctrica quan tenia 13 anys al centre cultural de Sant Julià de Lòria, amb l’Oriol Vilella.

Uns anys després, quan en tenia 17, va començar a tocar amb Old School.

Sí, en vaig ser membre 7 anys, dels 17 als 24. El grup encara continua tocant.

Com és que va abandonar-lo?

M’ho vaig passar molt bé, amb els Old School, i hi vaig aprendre moltes coses, però és un grup de versions i va arribar un moment que jo tenia ganes d’interpretar les meves cançons i de poder-hi dedicar tot el temps lliure.

En quins projectes treballa actualment?

Estic acabant el primer disc, que encara no té títol, i l’he anat presentant a poc a poc, en format single, perquè penso que s’adiu amb la manera d’escoltar música avui dia. És un treball amb un so molt folk i lletres en anglès. Paral·lelament, estic acabant de polir un EP de cinc cançons en castellà d’un estil més aviat indie, molt influenciat per grups com Love of Lesbian i Vetusta Morla.

Com enregistra la seva música?

A casa, amb el programa Garage Band d’Apple. Encara no he provat de fer-ho en un estudi.

Com compon les cançons? Segueix un mètode, com ara començar primer per la lletra i després buscar-hi una música que hi lligui bé?

Sempre començo amb uns acords o uns arpegis. Després hi afegeixo la melodia, tot seguit la lletra i, al final, faig petits retocs en la instrumentació.

Li agradaria provar estils diferents més endavant?

Sí, per descomptat! M’agradaria molt compondre una cançó de funky, amb un base potent de bateria i baix. No en sé gaire, però potser algun dia m’hi atreveixo.

tracking