x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
El Molinet

La cala oculta de l'Estartit

El Molinet l'Estartit

El Molinet l'Estartit

El Molinet l'Estartit

Marc Basco
Illes medes

Illes medes

Illes medes

Actualitzada 09/09/2021 a les 12:06
uan un viatja sempre intenta buscar algun d’aquells llocs ocults i no pas els que són tan mainstream (que dirien els joves) i que apareixen a totes les guies de viatges. I encara més, si un decideix passar algun dels dies de les seves vacances en un lloc tan turístic i massificat com pot ser la Costa Brava. En el cas de l’Estartit, més enllà de la Platgeta o de la Platja de l’Estartit, on buscar lloc per posar una tovallola pot ser més difícil que completar una Spartan Race, val més la pena allunyar-se i deixar-se caure per altres llocs més amagats.

En el cas de l’Estartit, un d’aquests és la cala del Molinet, si és que se’n pot dir així, ja que es tracta d’una zona rocosa amb una vista privilegiada a les illes Medes. L’arribada fins al Molinet és ben fàcil, amb un llarg passeig que hi porta tot just després del passeig marítim de l’Estartit. El problema, però, ve quan arriba el moment d’accedir a la zona de bany (fer-ho després d’una nit de festa per la zona no ajuda gaire), ja que cal saltar una petita barana i baixar per un petit penya-segat, per tant, és recomanable no anar amb xancletes o sandàlies i portar unes vambes.

L’aventura, però, val molt la pena per poder gaudir d’un bany relaxant en una aigua freda i un paratge espectacular en el qual no acostuma a haver-hi gaire gent banyant-se, i on es pot gaudir de les onades, i de l’únic lloc de l’Estartit amb una aigua cristal·lina que permet veure diverses espècies de la zona mentre un es refreda i es banya. De fet, és una zona habitual on es pot practicar snorkel. Per als més valents, a més, també hi ha un parell de roques des de les quals es pot saltar.

En el cas que hi hagi mala mar no és recomanable banyar-se, però en el cas contrari es converteix en una delícia en una zona que es troba oberta des de fa tot just una desena d’anys, ja que anteriorment estava tancada pels despreniments que hi havia hagut a la zona.

Just a sobre del Molinet hi ha el cap de la Barra, una ruta que arrenca des del port de l’Estartit, i que en poc menys d’un quilòmetre et deixa a la roca Maura, on es troba un mirador que té unes vistes excel·lents sobre el Mediterrani i les illes Medes (la Meda Gran i el Medallot). Aquesta ruta, a més, també permet arribar a altres platges espectaculars de la zona com, per exemple, la cala Calella.

NO T'HO PERDIS
Illes medes

Illes medes
La reserva natural integral de les illes Medes és un arxipèlag format per set illes i petits illots que es troba a un quilòmetre de l’Estartit. El seu espectacular fons marí és únic al Mediterrani.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts