EL DESCENS DEL SELLA ARRIONDAS

Remar en aigües mítiques

Remar en aigües mítiquesA. E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cada primer dissabte del mes d’agost, un esdeveniment internacional paralitza la petita localitat d’Arriondas, de poc més de 3.000 habitants. Palistes olímpics d’arreu del món s’entremesclen entre neòfits aficionats al caiac i a la canoa per convertir les aigües del riu Sella en un multitudinari espectacle naval. Ja fa dues edicions que el certamen s’ha suspès com a conseqüència de la pandèmia, però en el municipi asturià es respira l’ambient palista pels quatre costats. No hi ha els tradicionals rituals per beneir la competició però la bandera de colors (vermell, groc, verd, blanc i blau) dissenyada per Dionisio de Huerta el 1954 que distingeix la cursa és present als balcons del poble.

Un fascinant esdeveniment més que l’època Covid ens impedeix de gaudir, però no hi ha excuses per aturar-se en lamentacions perquè l’aventura no s’acaba aquí. La resta de dies de l’any, el Sella és marítimament transitable i la infinitat d’empreses que operen a la zona de ben segur l’hi faran saber. Sense tenir grans coneixements de navegació, hom pot embarcar-se en l’experiència de remar per les mateixes aigües que fan servir piragüistes de renom com Walter Bouzán, guanyador durant vuit edicions consecutives de la prova.

Però més enllà d’emmirallar-se en esportistes d’elit, fer el descens del Sella és, per sobre de tot, una activitat popular a l’abast de tothom. I quan dic tothom em refereixo que no només les persones poden accedir-hi, sinó també les mascotes. Així doncs, per a tots aquells que viatgen amb gossos, aquesta és sens dubte una activitat dog friendly en la qual l’animal s’ho passarà d’allò més bé, sempre i quan no tingui gaire por a l’aigua.

Les aigües són tranquil·les i només hi ha un parell de zones ràpides que en cap cas posen en perill l’estabilitat de la canoa. El recorregut tradicional desemboca a Ribadesella, al mar, però en el cas de les activitats lúdiques, finalitzen una mica abans. En funció del temps i de la condició física, es pot fer el recorregut llarg de 14 quilòmetres o optar per fer-ne la meitat si ja n’ha tingut prou de remar. En qualsevol cas, els paisatges de l’entorn són més que recomanats per gaudir d’una travessia que, malgrat ser força transitada, és una oportunitat per practicar la coordinació dreta-esquerra i esquerra-dreta amb el teu acompanyant d’embarcació.

NO T'HO PERDIS

Cangas de onís

A pocs quilòmetres d’Arriondas es situa Cangas de Onís, un poble amb més vida en el qual destaca el pont romà com a indret a visitar. Passejant pels carrers, també pots degustar formatges.

tracking