Arenal de Son Saura

El daurat va esdevenir vermell

Arenal de Son SauraL.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dintre de l’innumerable catàleg de platges i cales que es poden trobar i descobrir a Menorca, i que es fa gairebé impossible de triar, es troba l’Arenal de Son Saura, ubicada a la urbanització de Son Parc. És una platja que es caracteritza per la seva sorra daurada, de vegades molt blanca però que, curiosament, en el moment de la nostra visita va adoptar un to vermellós que va resultar molt cridaner i que exhibia un contrast natural molt atractiu.

Son Saura, també coneguda com Arenal de s'Olla, és una de les cales verges amb fàcil accés i, com a tal, s’ha de caminar però el trajecte és d’uns 10-15 minuts i molt planer i accessible per a tothom. Es troba al nord de l’illa de Menorca i es caracteritza per tenir una aigua transparent, un talús de sorra, un extens sistema dunar amb vegetació de subjecció –pins, savines i garriga–, una brisa lleugera, un onatge moderat i un pendent suau. A més, sent Menorca una illa exposada als vents, és prioritari saber escollir el moment per anar-hi atenent quin tipus de vent bufa. Si és de component nord, Tramuntana, la millor idea seria anar a una cala més resguardada i deixar la visita per a un altre dia. Sortosament, nosaltres vam trobar poc vent, i del sud, i això va permetre gaudir d’una situació envejable, amb poquíssim onatge, que juntament amb el to blau de l’aigua feia la sensació d’estar en una piscina. L’Arenal de Son Saura també es caracteritza, quan hi ha bonança, per la poca profunditat de l’aigua fins ben entrat al mar i la quantitat de serveis –restaurants, hotels, urbanitzacions, etc.– la converteixen en una platja ideal per a famílies amb nens i per a gent que, simplement, busca un entorn bonic però també còmode i amb bons serveis. A la zona dreta de la platja hi ha uns apartaments i a la zona esquerra de la platja hi ha un bar restaurant. Com que és fàcil arribar fins a aquesta platja en cotxe, durant la temporada d’estiu està molt freqüentada tant per turistes com per locals. A més, en cas de desplaçar-se amb vehicle propi, es tindrà l’avantatge de veure com la zona d’aparcament es troba a pocs minuts de distància.

NO T'HO PERDIS

Posta de sol

Menorca destaca per la bellesa de les postes de sol i la que es pot gaudir al cap d’Artrutx n’és el millor exemple. Ben a prop del far, i amb vistes privilegiades, els visitants se citen en aquest racó, considerat com el millor de l’illa.

tracking