Turisme rural al Vallès

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A mitjans del segle XVIII, la Revolució Industrial va fer cobrar força a l’èxode rural, un fenomen que va suposar que la gent de classe obrera deixés enrere la vida rural per traslladar-se a les ciutats. En ple 2020, una pandèmia mundial va fer acte de presència al nostre planeta i va provocar el confinament absolut en gran part del món. Davant d’aquesta situació, les persones que podien gaudir d’una casa amb jardí als pobles va cobrar molt avantatge davant de qui vivia en un pis a les grans ciutats. La por a noves onades i al possible retorn dels confinaments domiciliaris ha provocat l’efecte invers a l’èxode rural: molta gent ha decidit deixar enrere la seva vida a la ciutat per comprar cases a indrets rurals. Arribats a aquest punt, pobles com Riells del Fai han guanyat molt protagonisme entre la gent que vol adquirir una casa, ja que ofereixen urbanitzacions en un entorn rural i ple d’indrets destacats.

Situat a la comarca catalana del Vallès Oriental i dins del terme Municipal de Bigues i Riells del Fai, aquest petit poble és no només una nova opció per als que desitgen traslladar-se a un poble, sinó també una gran alternativa per a qui desitgi fer turisme rural.

El centre de Riells del Fai no ofereix una gran diversitat de llocs per visitar, més enllà de la plaça o de la parròquia de Sant Vicenç. Hi ha restaurants en els quals se serveixen menús de menjar típic català, com Can Oliveras o la Font de la Pineda, dos clàssics de la zona. Per fer-hi nit, també s’hi poden trobar habitacions molt adequades per a l’entorn rural, com les de la masia de Can Batlles.

D’altra banda, la natura que rodeja la zona converteix el poble en un atractiu turístic per als amants de l’entorn rural. En especial per les rutes de senderisme que comencen des del poble i que porten a descobrir diversos indrets, especialment pels Cingles de Bertí. Un conjunt de camins imperdibles a Riells del Fai són els que voregen la Riera de Tenes, que ofereixen rutes de baixa dificultat on es poden trobar gorgs, rierols, piscines naturals i salts d’aigua. Un entorn natural espectacular fins a arribar a Sant Miquel del Fai, on es troben el Salt del Tenes, el monestir i les vistes que ofereix l’altura de la muntanya.

Riells del Fai és, en definitiva, un d’aquells indrets poc coneguts per a la majoria, però que pot sorprendre molt els amants del turisme rural.

NO T'HO PERDIS

Senderisme riellenc

Riells del Fai ofereix nombroses opcions de fer rutes que comencen al poble i que donen l’oportunitat de conèixer la Riera de Tenes, Sant Miquel del Fai o els Cingles de Bertí.

Turisme rural al Vallès

tracking