Josep Gil

“Treballem per, en un futur, tornar a tenir equip de freestyle”

L’any 2014 va substituir Guy Díaz com a tècnic de la secció de l’equip de freestyle. Llavors el bloc el formaven Gerard García, Scotty Jordan i Carlitos Aguareles. Ara, sense cap d’ells, es comença a treballar pel futur amb quatre talents.

Josep Gil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una aposta clara, la de la FAE pel freestyle.

Claríssima. Des que ho deixa Lluís Marín, Carlitos Aguareles o Scotty Jordan fa que es cregui en aquest esport. Ells tenien bons resultats, fins i tot més que en disciplines d’alpí, i la FAE ha decidit ajudar i potenciar aquesta estructura.

La creació de l’Andorra Freestyle Club l’any passat va ser la primera pedra.

Ens permetia començar de zero i fer créixer la disciplina des de la base. Una manera, necessària, de tornar a començar. La federació i Govern ens van facilitar crear el club i així tornar a desenvolupar tota l’estructura que permeti, en un futur, tornar a crear l’equip nacional.

Com ha anat la selecció i els criteris dels membres de l’equip?

La federació va voler fer, primerament, un equip de seguiment i continuar creient en el freestyle i l’snowboard. Ara tenim quatre talents, molt joves, que entenem que mereixen un programa més ampliat i creure-hi.

Quatre joves talents d’entre 13 i 15 anys.

Són l’Èlia Pasquet, la Nerea Fernández, Limay Tagliaferro i Nahuel Tagliaferro. Pensem que s’ha de treballar amb ells i, en cas que no arribin a l’equip nacional, almenys que els que vinguin darrere tinguin la seva visió i experiència.

Enteníeu que la millor manera de crear un equip per al futur era començant gairebé des de zero.

Era la millor manera i la millor solució per poder primer crear una bona base i després un bon equip. Ara al club tenim 25 nens però volem un volum encara més gran i, de cara a l’any que ve, podríem tenir uns 40. Cap club de freestyle a Andorra havia tingut tanta gent.

Els altres 21 nens, entenc, tenen opció de tenir especial atenció.

Totalment. Ara comencem amb nens de vuit anys i significa que

amb una base serà menys complicat arribar a dalt. Hem volgut crear entrenaments d’hivern i a les tardes i un seguiment durant l’estiu.

Sense Carlitos Aguareles la secció estava òrfena.

Sense la figura del Carlitos o l’Scotty està clar que falta un referent. Els nens que comencen, si no veuen aquesta activitat, o els pares, si no veuen que això creix i es fan coses, costa més enganxar.

L’objectiu a curt termini és?

Participar en competicions FIS i fer el salt de Copa Europa a Copa del Món, a llarg termini. Amb 16 i 17 ja poden fer circuit de Copa d’Europa i, si tot va bé i seguim en aquesta línia, en tres, quatre o cinc anys ja tindrem nens de nivell sòlid de Copa d’Europa.

tracking