Senda Ram

“Vivim immersos en una normalitat malaltissa”

‘Shinrin Yoku’ és una expressió japonesa que significa “capbussar-se en l’atmosfera del bosc”; i precisament això, “un bany de bosc”, és el que conduirà el dia 28 a partir de les set de la tarda al Parc Ton de Cal Massó, a Anserall.

Senda RamMiquel Vigo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què és un bany de bosc?

És una experiència per fruir plenament del poder sanador dels arbres.

Com influeixen els arbres en la salut humana?

En passar un dia al bosc, els terpens dels arbres enforteixen el nostre sistema immunitari durant un parell de setmanes.

En tot cas, ja vivim tot l’any envoltats de boscos.

És cert, però aquesta experiència es complementa amb exercicis de mindfulness per obrir la ment i gaudir més intensament de l’instant i de l’entorn.

Així, al capdavall es tracta d’un exercici d’autosuggestió?

De cap manera. Es tracta de desconnectar una estona del que pensem i copsar el que sentim. Vivim immersos en una normalitat malaltissa: tenim massa pensaments al cap, ens passem el dia encaboriats i ens perdem el que passa al voltant.

I per posar-hi remei, cal recórrer necessàriament a conceptes de cultures orientals?

A les cultures orientals hi ha una àmplia bibliografia sobre aquests temes, a més d’una tradició de més de 5.000 anys en l’estudi de l’existència humana.

A què es refereix exactament?

A aprofundir en la recerca del que som i del que no som; a deixar d’identificar-nos amb el personatge que diuen que som i viure tal com som realment.

És per aquest motiu que fa uns anys va decidir canviar radicalment de vida?

Tenia la vida resolta, però em sentia molt infeliç i vaig decidir tallar amb tot. Amb la meditació i el ioga, vaig començar a observar-me i a adonar-me de les etiquetes que et vas posant i que et van limitant com a ésser en tots els àmbits de la vida. I a poc a poc vaig caminar fins on soc ara.

Imagino que hi deu haver més gent en una situació semblant però no gosa fer el mateix pas.

Com tot a la vida, es tracta de prioritzar allò que veritablement t’importa. Jo també vaig estar un temps sense saber què havia de fer. Per això, a les persones que no veuen clar cap a on tirar els diria que pensin en alguna afició que els agradi molt i que la facin; però no com una obligació més, sinó perquè senten que els omple fer-la, i això els enriquirà personalment i els permetrà discernir millor quin camí volen seguir.

Permeti’m una maldat: no és un contrasentit propugnar una vida sana i tenir com a icona un senyor amb un clar problema de sobrepès?

La imatge del Buda amb sobrepès és un símbol de bona sort i fortuna, i ens recorda que l’important no és l’aspecte físic, sinó transcendir els propis pensaments.

tracking