Teona Gazdeliani

“Entrenar en altura t'aporta molta més resistència”

28 anys. És una apassionada de l’esport i practica karate Kyokushinkai. Està realitzant una estada al Pas de la Casa per millorar la seva resistència i rendiment. Quan no entrena intenta passar el màxim temps possible amb la família.

Teona Gazdeliani

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quina especialitat de karate practica?

El Kyokushinkai, més conegut com a karate de contacte, ja que no portem cap mena de protecció, a excepció d’una placa al pit per a les dones i una protecció a les parts íntimes per als homes.

Quines particularitats té l’especialitat?

És un gran esport, a banda de tot allò relacionat amb la tècnica, l’especialitat t’aporta molta disciplina i humilitat.

Com es va formar en aquest esport?

Quan vaig arribar a Espanya amb la meva família, els pares em van apuntar a karate i a poc a poc vaig anar introduint-me en aquest món i he anat millorant, i amb la competició ja em vaig integrar perfectament a l’esport.

A què es refereix?

Va ser a partir de començar a competir que em vaig apassionar per l’esport. Quan proves el que és guanyar i pujar al podi ja no pots parar. És una sensació de superació diària.

Està realitzant un entrenament en altura. Què és?

M’estic preparant per a un campionat molt important i per millorar les meves capacitats vaig decidir fer entrenament d’altura per acabar la meva preparació de manera molt específica.

Quins beneficis li aporta aquesta mena d’entrenament?

Entrenar en altura t’aporta molta més resistència. Provoca un dèficit d’oxigen i generes més glòbuls vermells, que al final t’acaba incrementant el nivell de resistència. També és important tenir una bona guia de l’entrenament per poder treure’n el màxim rendiment.

Com ha arribat al Pas de la Casa?

Buscava un lloc prop d’Espanya i per internet vaig trobar el gimnàs del Pas. M’hi vaig posar en contacte i la veritat és que m’han ajudat en tot allò que he necessitat.

Ha tingut alguna relació amb la Federació de Karate?

Sí. Des de la federació també m’han facilitat molt les coses, oferint-me material específic i alguns dies em trobo amb ells per fer entrenament tècnic.

Què se sent quan es guanya un Campionat del Món?

Vaig fer-ho el 2015 i després el 2017. La sensació és increïble, veus com tot el treball que has hagut de fer per arribar on ets ha valgut la pena. Soc molt creient i sempre penso que aconseguir els meus somnis és una benedicció de Déu.

Tornaria a entrenar a Andorra?

Sens dubte. Estic molt agraïda del tracte que he rebut aquí, gent increïble i les instal·lacions del Pas i d’Encamp m’han ofert tot allò que necessitava.

tracking