Arnau Soldevila

“Sento que és la temporada per fer un pas endavant”

Una representació de l’equip nacional de la FAM va encetar la temporada fa uns dies. Va ser a la vertical de la Mágina Skyrace, prova puntuable per al Campionat d’Espanya de curses de muntanya i en què Arnau Soldevila va fer un 16è lloc i va mirar als ulls als millors ‘runners’ del país veí.

“Sento que és la temporada per fer un pas endavant”FAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un bon inici de temporada.

La veritat és que sí i, a més, poder competir i sortir d’Andorra ja és quelcom molt agraït. Un tercer lloc promesa [sub-23] a la vertical és força positiu però hem de ser conscients que la temporada és llarga.

I cal dosificar.

Sempre. Pensi que hi ha moltes curses i s’ha de ser regular perquè crec que es pagarà millor la regularitat que el fet d’estar un dia a dalt i un altre a baix.

El de la Mágina Skyrace era un traçat curt però dels exigents.

I que s’adaptava bastant a les meves característiques, perquè acostumo a fer esquí de muntanya. Un recorregut molt alpí, tècnic, amb pendent, on no havies de córrer massa i m’hi vaig trobar força bé.

A més hi eren presents els millors corredors del circuit espanyol.

Per això estic molt content del resultat, perquè s’ha de contextualitzar. Si et quedes a Andorra et creus, inclús, millor del teu nivell real i el fet de competir contra els millors fa que toquis de peus a terra i puguis comprovar el teu veritable nivell.

37’02” a la vertical ja és una marca amb la qual s’esperava moure.

Sabíem que ens trobàvem en un bon estat de forma i vaig sortir amb confiança. Ara, arribar a pensar a poder fer un podi promesa i retallar distàncies amb rivals que abans tenia més lluny, no ho esperava.

Potser va córrer més alliberat.

Segurament, perquè vaig sortir a fer la meva cursa, sense esperar res concret. Si hagués sortit amb la pressió d’haver de retallar distàncies o de fer un temps concret no l’hauria fet.

Fer una bona pretemporada és sempre molt important.

Vam estar al CAR de Sierra Nevada i ens va donar un punt de professionalització perquè vam veure que si fem bé les coses i es treballa correctament els resultats surten. Ens va servir per veure com treballen els millors atletes, com descansen, com entrenen i si la FAM això ho pot aplicar cada any seria un punt molt positiu i de motivació per a nosaltres.

Quins objectius es marca aquest curs?

No m’agrada posar-me el llistó massa alt i m’ho prenc més a llarg termini. Penso a agafar experiència i anar cursa a cursa.

Ai, el tòpic!

A veure, és clar que m’agradaria estar en forma a l’Skyrace Comapedrosa, ja que és a casa, i al Mundial a Barruera [Vall de Boí].

Sent que és l’any per fer un pas endavant en l’àmbit personal?

Segurament, sí, perquè potser em faltava confiança per fer-ho i apostar més per l’esport i ara tinc la motivació per fer-ho.

tracking