x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
David Cabero

“Molts professionals poden escollir viure a Andorra”

Impartirà una conferència en la 8a edició de l’‘Espai Diari d’Andorra - Deloitte’. 47 anys. Nascut a Barcelona, llicenciat i MBA per ESADE en Administració d’Empreses. Divendres a les 9:30 del matí, per via telemàtica, aportarà la seva visió de l’actual crisi econòmica.
David Cabero

David Cabero

David Cabero

Actualitzada 10/05/2021 a les 12:08
Sobre què tractarà la conferència que impartirà divendres?
Parlarem de les principals diferències que hi ha entre la crisi actual i les anteriors; com les empreses s’estan adaptant, i quins són els reptes de futur.


Analitzarà la situació d’Andorra?

I tant! Veurem també com es pot redefinir l’estratègia econòmica que té el país.

Ens en pot fer alguna pinzellada?
El que veig és el següent: Hi ha moltes possibilitats, el món canvia i s’imposen noves situacions com que els empleats de demà poden treballar des de qualsevol lloc. Ve una generació activa i que viatja i té experiències diferents al que hem vist fins ara.


Creu que el Principat pot ser pol d’atracció per a aquesta nova generació?

Per descomptat. El país té natura, esquí, qualitat de vida... i això en un món on pots escollir viure és molt important. Quan parlem de remot ja no parlem només de treballar, sinó de viure en remot. I Andorra pot ser aquest lloc, i molts professionals es poden sentir atrets pel Principat.

Quins serien els perfils professionals dels quals parla?
Penso en professionals al món que s’ocupen de temes d’e-sports, youtubers, influencers, però en definitiva qui treballa amb el seu ordinador sense importar on estigui. Gent jove, amb o sense família i alt poder adquisitiu.


En què beneficien el país aquest tipus de perfils?

En el cas dels més públics, generen visibilitat i poden exercir de pol d’atracció i posicionar-te al món. Hem de pensar que Andorra no es coneix arreu i posicionar-se és molt important.

Més en global. Parlava de les diferències de les crisis. Quines són per a vostè?
La d’ara és molt diferent. En el passat, quan les matèries primeres pujaven de preu hi havia inflació, els bancs centrals la frenaven. Aquest cop, però, l’economia es para a nivell mundial per un tema de salut. La caiguda és més forta, però la recuperació també ho serà.

Com serà aquesta recuperació?
Serà ràpida, tot i que anirà per barris. No a tot arreu serà igual. Però en línies generals, jo estic convençut que prendrà la forma del signe de la Nike. Una baixada forta i una remuntada constant i força ràpida.

Per què aquesta forma?
Les restriccions han fet que no ens puguem moure, i molta gent ha pogut estalviar. Es calcula a nivell global que l’estalvi ha pujat un 15%. I quan torni la normalitat, qui pugui sortirà a consumir.

Deia que la recuperació anirà per barris. Què vol dir?
Serà asimètrica. Països com la Xina ja s’estan recuperant i Espanya trigarà més, fins al 2023.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts