x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV
Sónia Miguéns

“Pintar és la millor forma d'expressar la imaginació”

És l’autora de l’exposició ‘Una finestra a la vida’, que serà fins al 16 de maig a l’Illa Carlemany. 39 anys. Nascuda a Nisa (Portugal). Va venir a Andorra l’any 2005 perquè hi vivia el seu oncle. És recepcionista d’un hotel i està en ERTO. En el seu temps lliure aprofita per pintar amb la tècnica soft pastel.
Sónia Miguéns

Sónia Miguéns

Sónia Miguéns

Actualitzada 09/05/2021 a les 12:01
Presenta Una finestra a la vida, el recull de pintures que va realitzar durant el confinament. Què va suposar per a vostè aquesta etapa?
Doncs va ser un període que va coincidir que jo estava embarassada i ho vaig aprofitar per buscar noves formes d’expressió perquè em passava molt de temps a casa.


Ja tenia experiència en el món de la pintura?

Sí, sí. Jo havia tingut un taller de pintura a Portugal i sempre des de petitat m’ha agradat molt. El meu pare ha treballat en arts gràfiques tota la vida i ell ha estat qui m’ha introduït en el món de l’art. I això m’ha entusiasmat per estudiar belles arts.
Cap a on li ha fluït la imaginació?

M’encanta molt la naturalesa. La majoria dels quadres que exposo són paisatges i fa poc també he començat a dibuixar animals gràcies als encàrrecs que he tingut d’algunes persones.

Diu que ha utilitzat la tècnica soft pastel... en què consisteix?
Sí, jo no l’havia fet mai servir. L’havia vist per Youtube i vaig aprendre a fer-la servir treballant molt amb les mans. És una tècnica molt artesanal, a diferència de la pintura a l’oli o l’acrílic.


I quant dura aquest procés?

La veritat és que ha sigut més ràpid del que em pensava. La majoria dels quadres que tinc són de 30x40. Tot depèn de la mida, però en un parell d’hores ho pots tenir enllestit i els resultats són immediats.

Abans parlava dels encàrrecs que rebia. Quin tipus d’encàrrecs rep? En fa alguna promoció?
Bàsicament penjo les meves obres a les xarxes socials i intento fer una mica de promoció. Ara l’encàrrec amb el qual estic treballant és de fer la lluna, però la majoria de gent m’envia fotos de les seves mascotes.


En termes més generals, què significa per a vostè la pintura?
És la millor forma d’expressar tota la imaginació.

I arribar a exposar-ho?
Per a mi ha sigut fantàstic. Estic molt contenta, ja hi ha algú que hi ha anat i m’ha parlat molt bé dels quadres. Sincerament, mai havia pensat que pogués arribar a tenir aquest feedback tan ràpid. Per això vull agrair aquesta iniciativa a l’Illa Carlemany. El talent no dic que el tingui, això depèn de la visió de cada persona, però és important donar oportunitats a totes les formes artístiques.

Com convenceria algú d’anar a veure Una finestra a la vida?
El principal de tot és veure una tècnica nova. La gent està més acostumada a l’acrílic o a l’oli, i el soft pastel en certa manera és innovador. Però també accessible com a forma creativa. Per a qualsevol persona que li agradi la pintura és una bona tècnica per començar i obtenir bons resultats, i a més de forma immediata.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2021 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts