Laura Báez

“Sempre cuino per als amics com a mostra d'afecte”

El local va obrir fa un any i mig amb la voluntat d’oferir productes de pastisseria artesanal. 35 anys. Al costat del seu marit, xef i pastisser argentí, la Laura es planteja ampliar el negoci amb locals a la resta de parròquies tot i que sense deixar de banda l’esperit proper i familiar que els caracteritza.

“Sempre cuino per als amics com a mostra d'afecte”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va sorgir la idea d’obrir una pastisseria argentina?

El meu marit ja era xef i pastisser a l’Argentina. Quan va acabar d’estudiar amb 20 anys va venir un temps a Andorra i sempre s’havia quedat amb la il·lusió de tornar. Això és el que vam fer fa un any i mig.

I va ser quan van obrir el Cafè Alsina.

Sí! Sortíem a esmorzar i a berenar i no trobàvem cap cafeteria que servís productes sense conservants ni colorants. Era molt processat... Vam veure que aquest tipus d’elaboració no estava gaire explotat. Realment no hi ha una tradició pastissera artesanal a Andorra. Tot i que sí portuguesa.

Aquest va ser el detonant?

Sí. Vam obrir la cafeteria pensant en els argentins que estaven aquí. Hem fet això pels nostres compatriotes que ho troben a faltar i que estan lluny dels seus. Volem que se sentin com a casa.

Només els argentins?

És clar que no! Jo tinc molts amics andorrans i sempre els cuino com a mostra d’afecte. També m’agrada la idea de donar a conèixer l’Argentina a través dels nostres productes. Ens dona molta satisfacció.

Els andorrans són reticents a l’hora de provar coses noves?

Moltes vegades els hem de fer una introducció. I és normal perquè no coneixen les medialunas, els alfajores, les facturas, els vigilantes, el cordobés... Alguns tenen por de provar. Pregunten si és gaire dolç... Però ja comencem a tenir algun client fix!

Quina diferència hi ha entre una ‘medialuna’ i un croissant?

No és ni de bon tros el mateix! De cap manera! La diferència principal és que el croissant té la massa airejada i la medialuna és semblant al brioix, però de pasta de full.

Suposo que utilitzen ingredients especials... Els troben a Andorra?

La majoria sí però, per exemple, el dulce de leche, que és la base de la cuina argentina, el fem portar expressament d’una de les fàbriques més importants de l’Argentina, l’Havanna.

Aquí tenen dolços per a ocasions especials. Penso en el tortell de Reis o en la mona de Pasqua... A l’Argentina, també en tenen?

Tenim la rosca de Pasqua, que també preparem aquí. També són molt típics els pastissos, que allà en diem torta. Es preparen amb una base humida. Són molt diferents als d’aquí.

I l’especialitat de la casa?

Sobretot les facturas, les medialunas i els alfajores. A diferència d’aquí, els argentins els compren a dotzenes per compartir durant les trobades on es beu mate. També oferim els esmorzars sorpresa. Una tradició molt arrelada a l’Argentina. Quan és el teu aniversari t’envien una caixa a casa teva amb brioixeria diversa.

tracking