Albert Pons

“Es fa estrany jugar contra gent que veus a la 'tele'”

El partit davant l’FC Barcelona va deixar, malgrat la derrota, l’esforç d’un equip resilient i el debut en Lliga ACB de l’aler andorrà Albert Pons. Nascut a la capital fa 20 anys, el jove jugador del MoraBanc Andorra espera que aquest sigui el primer pas d’un camí per recórrer que se li obre de bat a bat.

Albert Pons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un debut a la Lliga Endesa per assaborir durant dies.

I tant! D’aquells moments que esperes sempre i, a sobre, davant d’un dels millors equips d’Europa. Al principi es fa estrany, surts al quintet inicial i et veus davant de jugadors que sempre has vist a la tele. A poc a poc un va assumint que ha debutat i ha jugat contra el Barça.

I contra Pau Gasol.

Als meus amics els vaig comentar que va ser com si al futbol hagués jugat contra Messi. A més, defensar una estrella com ell, que ho ha guanyat tot, i fer-ho a casa, al Poliesportiu, és increïble.

Això de l’admiració està molt bé, però durant l’escalfament.

Evidentment. El salt inicial ho canvia tot i quan comences a jugar ni t’adones de qui tens al davant. Les sensacions tornen un cop ha acabat el partit, quan penses que sí, que has defensat Gasol, però li asseguro que durant el joc ni ho penses.

Vostè escull els equips contra qui debuta?

[Riu] Ho sembla, oi? Sembla que ho faci expressament. Debutar a l’Eurolliga contra la Virtus de Bolonya i a la lliga contra el Barça, dos dels millors equips d’Europa, és quelcom impressionant.

Com va anar? Li ho va dir Navarro a la roda d’escalfament?

No, no, va ser David Eudal. Em va comentar que em preparés, que sortiria al quintet inicial, i no m’ho esperava gens. A partir d’aquell moment se’m van passar moltes coses pel cap.

Va jugar 12 minuts. Amb quina sensació va acabar?

Molt bona. Vaig sortir molt content i els companys em van animar en tot moment, donant-me consells, dient-me que estigués tranquil, que ho estava fent molt bé i que fes allò que sempre acostumo a fer.

S’acostuma a dir que el debutant ha de fer sempre allò que sap fer.

I no complicar-se, exacte. Aquesta és la clau, intentar fer-ho fàcil i fer el que sempre has fet perquè sortir a intentar coses o fer el que no saps és jugar-se-la bastant. En el meu cas, crec que la intensitat defensiva és una de les meves armes i el que se’m dona millor. Sé que he de gaudir de les oportunitats, que els rivals són més alts, però en ganes segur que no em guanyen.

Ara toca tenir continuïtat.

Que no serà fàcil! A Saragossa no sé si jugaré però seguim treballant dur i amb il·lusió perquè així continuï sent.

El debut ha estat el premi per un inici de curs complicat.

Quan ens van comunicar que enguany no hi hauria sènior B va ser un cop, sí. He estat jugant al Cadí La Seu, unes categories per sota de Lliga EBA, però ara estem tecnificant molt amb Xavi Luque als entrenaments per treballar de cara a la temporada vinent.

tracking