Marta Brucart

“La dansa del ventre t'ajuda a reforçar l'autoestima”

>> Conèixer la dansa oriental Cada dilluns i dimarts imparteix un taller obert d’aquesta disciplina coreogràfica al Centre Cultural i de Congressos Lauredià. Es tracta de sessions d’una hora i quart en diferents horaris i amb grups reduïts.

Marta Brucart

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En què consisteix aquest curs?

En realitat no es tracta d’un curs tancat, sinó d’un taller obert que pot anar incorporant noves alumnes i creant nous grups. Estarem fent classe fins al juny, però després tornarem a reprendre l’activitat al setembre.

A qui va adreçat?

A dones de qualsevol edat, perquè la dansa del ventre aporta beneficis en qualsevol moment de la vida: la poden practicar des de nenes fins a gent gran.

Com s’estructuren les classes?

En ser unes sessions d’iniciació, es van aprenent els diferents moviments, els més bàsics, que té la dansa del ventre. A cada classe aprenem un o dos moviments, que de mica en mica es van perfeccionant i als quals se’n van afegint de nous. La clau està en aprendre a enllaçar diferents moviments per fer balls i coreografies més completes.

Ha dit que tothom pot practicar dansa del ventre, però el ritme d’aprenentatge és igual en totes les alumnes?

No, cadascú té el seu ritme i cal respectar-lo. Per això les classes són força personalitzades, i per això tothom es pot apuntar quan vulgui. En un mateix grup una alumna pot progressar més ràpidament que una altra, perquè no és el mateix el cas d’una senyora de 60 anys que no ha ballat mai que el d’una noia de 20 que porta fent dansa clàssica des de petita.

Quins són els beneficis d’aquesta activitat?

Des del punt de vista físic, guanyes molta elasticitat. També treballes la dissociació entre les diferents parts del cos, perquè pots estar movent enèrgicament els malucs i fer moviments molt subtils amb els braços. Et tonifiques, però mentalment també has de tenir molta concentració.

Per tant, també t’ajuda a relaxar-te?

Sí, perquè has d’estar molt pendent del que fas, i això fa que t’oblidis de tot. I en relació amb això, la dansa del ventre també aporta moles coses en la dimensió emocional: les sensacions que et queden després de cada classe és que vas guanyant seguretat en tu mateixa, que tens més confiança i et veus millor... És un exercici que ajuda a reforçar l’autoestima.

Ha notat interès per aquesta disciplina?

Sí, de fet és el primer any que faig aquest taller i m’he trobat amb força gent que en vol fer. A més, les alumnes m’han comentat que a Andorra és molt difícil fer aquesta activitat, més enllà d’alguna classe puntual.

Quina ha estat la seva reacció?

Sovint se sorprenen en comprovar que la dansa del ventre és quelcom més complet del que podien pensar. Hi ha la idea de que t’ajuda a moure el cos d’una forma més femenina i sensual, però no de que va més enllà per aportar-te benestar físic i mental.

tracking