Joan Bustamante

“Hem d'apostar per aquest món perquè és el futur”

Tota una vida lligada al món del bàsquet. 26 anys. Hi juga des que tenia nou, va disputar el Mundial de 3x3 sub-18 i ara serà un dels sis jugadors de la selecció d’esports electrònics de la FAB que disputarà avui el FIBA e-Sports Open.

Joan BustamanteFAB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Representarà la Federació Andorrana de Bàsquet al FIBA e-Sports Open. Com va sorgir aquesta oportunitat?

El Sergi Martín, company meu, està dintre de Five Media Clan, empresa vinculada al món dels e-Sports, em va comentar que a la FAB li havia sorgit l’oportunitat de participar en un Mundial de PlayStation 4 i va confiar en mi perquè sap que soc amant dels videojocs i del bàsquet.

La seva passió pel bàsquet transcendeix del món dels videojocs, oi?

Sí, vaig jugar-hi des dels nou anys a Andorra, als 16 anys vaig tenir l’oportunitat de marxar als Estats Units amb una beca universitaria, i als 18 vaig jugar el Mundial sub-18 de 3x3 a Indonèsia amb la federació.

El fet d’haver estat jugador dona un punt extra?

Sí, sobretot per la visió que podem oferir respecte a un jugador només de videojoc.

Estem a unes hores del debut. Com es troba?

Tinc molta il·lusió i moltes ganes. Estem entrenant amb els companys per tenir més química i competitivitat el dia del torneig.

Amb quin format es disputa el campionat?

Es juga cinc contra cinc en els dos equips, però a la PlayStation no és el mateix que a la vida real, perquè en el joc està molt focalitzat en el base i el llançament de triple, i al bàsquet també té importància organitzar, el contracop o agafar rebot.

Jugaran contra Rússia, Ucraïna i Armènia. Quins objectius es marquen?

L’objectiu és sempre ser competitiu i intentar guanyar el màxim de partits possible. Alguns rivals tenen nivell alt, però amb Ucraïna i Armènia hi ha opcions de competir i també de guanyar.

Han pogut seguir els rivals per veure les seves armes?

Rússia té molt nivell, jugadors professionals, i són el rival difícil, però contra els altres dos confiem de poder lluitar.

Com és la rutina d’entrenaments amb els companys?

De manera fixa fem dues hores diumenge i dues dilluns, però ens ha agradat tant la idea que molts cops ens connectem i fem altres entrenaments.

Imagino que ara està centrat en aquest campionat, però juga a d’altres videojocs?

Sí, fa dos anys jugo a Apex Legends i soc Top-1 d’Andorra i Top-10.000 d’Espanya, i ara estic a punt de fitxar per un equip professional a Espanya que es diu Pharaons.

Els e-Sports ja no són una moda, sinó una realitat.

Sí, estem rebent molts youtubers i gamers a Andorra i hem d’apostar per aquest món perquè és el futur. Hi ha nivell i crec que hem de fer una aposta.

tracking