Berta Abellán

“Andorra n'està ple, de noies amb nivell i amb ganes”

La jove pilot de Terrassa es va proclamar subcampiona del món de Trial GP a Sant Julià. 21 anys. Va estar fa unes setmanes entrenant amb les membres de l’Andorra Trial Women Team i la federació compta amb ella perquè aquest estiu sigui una de les monitores del Trial Summer Camp

“Andorra n'està ple, de noies amb nivell i amb ganes”RFME

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra ha estat plaça per emmarcar aquesta temporada.

Sí i tant! De Sant Julià tinc molt bons records perquè va ser allà on vaig certificar el subcampionat. No vaig començar bé perquè el primer dia patinava massa, però el segon dia molt millor.

21 anys i ja col·lecciona títols.

[riu] He estat tres cops campiona d’Espanya, he estat campiona d’Europa i tres subcampionats del món. És el camí, clar, però m’agradaria guanyar ja el campionat del món.

El gran objectiu la temporada que ve serà, precisament, enderrocar Emma Bristow.

És el meu principal repte, sí. És la campiona del món, porta set anys guanyant, té 29 anys i la seva experiència es nota. A més, ella es dedica al 100 per 100 al trial i jo no ho puc fer.

Fa dues setmanes va estar entrenant amb les noies de l’Andorra Trial Women Team

Una gran experiència, molt enriquidora. M’ho vaig passar molt bé, vam entrenar molt amb l’Alba Villegas i les noies també van gaudir moltíssim.

El comú de Sant Julià la va reconèixer fa unes setmanes.

Sí, em va fer molta il·lusió! Em va rebre la consellera d’Esports del comú, Diana Sánchez, i va resultar una jornada molt agradable. Em van tractar molt bé, vam anar a sopar i tot va resultar perfecte. A Andorra sempre em tracten molt bé, gairebé millor que a Catalunya [riu].

A l’estiu seràs una de les monitores del Trial Summer Camp.

Sí. M’ho va plantejar la Federació Motociclista d’Andorra (FMA) i jo, encantada, perquè m’agrada molt poder transmetre el que pugui haver après durant els anys que porto competint. Em fa molta il·lusió poder estar a l’estada aquest estiu a Andorra, perquè ja hi havia fet de monitora amb altres campus amb la comissió femenina de la federació espanyola i amb la catalana.

On s’ha d’incidir més en aquests campus d’estiu?

Sobretot, que gaudeixin a sobre de la moto. Han de passar-s’ho bé i això ho han de tenir molt clar perquè és l’època que s’inicien i quan s’aprèn molt més. L’experiència que tenim els que practiquem el trial, els que hem corregut a nivell mundial i encara ho fem, l’han d’absorbir el màxim possible i, a més, els donem els màxims consells possibles.

A Andorra hi ha un bon planter de noies.

N’està ple! Hi ha molts trialeros, de molt nivell i amb moltíssimes ganes. Hi ha la Laia Pi, que fa anys que la veig i que demostra que té moltes capacitats per fer-ho molt bé i, si aquest any torna a córrer el Mundial de Trial 2, de noies, pot fer podi perfectament. Ara bé, la resta de l’equip femení andorrà també va mostrar molt bones maneres.

tracking