Bruno Oro

“Crec que ara més que mai la gent té necessitat de riure”

Avui representa l’obra ‘Cobertura’ al Centre de Congressos d’Andorra la Vella 42 anys. Amb tres temporades de l’obra sobre les espatlles es considera feliç i afortunat de poder seguir pujant a l’escenari al costat de qui considera la seva germana artística, l’actriu Clara Segura.

“Crec que ara més que mai la gent té necessitat de riure”Teatre Barcelona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vaig llegir en una entrevista que vostè volia ser biòleg i va acabar fent l’animal...

I he seguit la trajectòria que volia! (riu). M’agrada molt estudiar el comportament dels animals. Moltes vegades tenen molta més noblesa que nosaltres. El fet d’interpretar és una feina molt primitiva.

Parlem de ‘Cobertura’. Tracta d’un director de cinema argentí, Guillermo Peñalvar, que està vivint un declivi professional. Ens trobem davant d’un drama o d’una comèdia?

És una comèdia dramàtica. Tot el que és l’embalum pren forma de comèdia. Però també parla del desamor de dues persones que s’han allunyat per la tecnologia.

I d’aquí neix el nom de ‘Cobertura’?

Sí. El que planteja l’obra és que peta el sistema i cau internet. En un supòsit que això passés, com afectaria en una parella normal? Sobretot ell es veu condicionat perquè porta un marcapassos.

A l’obra es recuperen molts personatges de ‘Vinagre’. L’Eli i la Yeni, l’Àfrica, en Marçal...

Jo volia centrar l’obra en fer una crítica a les noves tecnologies però també volia fer un homenatge a tots els joves que han seguit Vinagre de prop. No ha estat fàcil.

Llavors, qui no ha vist ‘Vinagre’ s’ho pot passar bé igualment?

Sí! I de fet ens està passant amb la gira. Tenim un públic molt més teatral. Això vol dir que l’obra té força i funciona bé per si sola.

De fet, ‘Vinagre’ ha estat un fenomen de masses a Catalunya.

I no n’érem conscients! Ha estat potser la sèrie més vista de YouTube en català. Durant la primera temporada la gent cridava al teatre quan sortia un dels personatges. Semblava un concert, havíem de parar... Era surrealista!

Fins i tot han creat un vocabulari propi: “Hola sool!” “Gelats mecagumdeu”!

I “Gintònic i Santas Christmas!”, els pronoms febles que utilitzen l’Eli i la Yeni... És una cosa que quedarà. Ja ho hem assumit.

Tornant a l’obra. Clara Segura s’ha estrenat com a directora.

Ha estat una gran experiència. Ens hem repartit els papers. Jo l’he escrit i ella ens ha dirigit. De vegades era difícil autodirigir-se. Ens ha ajudat molt l’Alejo Levis.

Suposo que la complicitat també hi ajuda...

Oi tant! Amb la Clara ens coneixem des de fa 20 anys i hem fet cinc obres junts i tres de pròpies.

Durant l’obra assumeix molts rols. Quin és el seu personatge preferit per interpretar?

Potser el Guillermo, perquè és el nou. No té un registre de caricatura i és un personatge més polièdric. Amb més matisos.

És un bon moment per riure?

Ara més que mai! Ara la gent està molt necessitada de riure.

tracking