Endika Díez

“M'he trobat un gran club amb molta de la feina feta”

Ha estat una setmana al país oferint sessions de luxe als jugadors del CTT Valls del Nord. Campió d’Espanya de tennis de taula, guipuscoà de 30 anys, ha quedat sorprès pel nivell i la gran implicació que hi ha al Principat i pel talent que desprèn la jove promesa andorrana Oriol Martínez.

Endika DíezCTT VALLS DEL NORD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setmana haurà estat enriquidora.

Molt, la veritat. A banda dels entrenaments venia a Andorra amb certes expectatives, perquè no sabia quin nivell m’hi trobaria. I m’ha encantat tot, el lloc, el club i la Federació de Tennis de Taula.

Amb què s’ha trobat?

Amb gent molt implicada i amb molta il·lusió. El club no l’havia vist enlloc, la darrera vegada que em vaig enfrontar a Andorra jo era infantil i vaig jugar contra Patri Rodríguez en un Campionat d’Europa i, és clar, per a mi estaven una mica desapareguts, els andorrans.

I l’ha sorprès el nivell i la implicació, oi?

I el compromís. Trobar-me amb un club com el CTT Valls del Nord, amb tanta gent que sap jugar, gent que entrena i no només hi va a passar l’estona, trobar-me el Xavi [Martínez, entrenador] amb tantes ganes, m’ha sorprès, sí. M’he trobat un club amb molta de la feina ja feta.

Oriol Martínez fa cert temps, tot i la seva joventut, que està en boca de tothom.

Mai havia vist un nen de 10 anys amb un nivell tan alt. A més, estic acostumat a veure joves que estan al llindar de ser professionals i els petits es van alimentant de tota una estructura. Ara, veure-ho a Andorra i que el més petit és el millor o un dels millors és sorprenent per la velocitat amb la qual ha après.

Ara ha estat cridat [Oriol] per fer una estada amb la Federació Espanyola.

Sí, a Reus. Són les concentracions MiniSpin, que es reparteixen de per tot Espanya, i es tracta que vagin veient com seran les concentracions quan estiguin en alguna selecció i no els agafi de sorpresa. S’agafen hàbits d’entrenament, algunes pautes que poden fer servir als clubs i tots van aprenent coses.

I la importància de tenir un bon entorn i un bon entrenador.

És fonamental. Si tingués aquestes qualitats i ningú el pogués ajudar sí que es quedaria en res. He conviscut amb aquesta família [Martínez] i és impressionant. Són un deu en tot i al nen el tracten com una persona normal, amb alimentació i descans perfectes, a més de fer el que faria un nen de la seva edat.

Quin paper juga la preparació física?

És un aspecte cada cop més important. Hi ha canvis de material que faciliten que el joc sigui cada cop més físic, com ara el canvi de pilotes, per afavorir que els punts durin més i sigui tot plegat més vistós.

I els jugadors s’hi han d’adaptar.

Evidentment, perquè encara que es pensi en el tennis taula com un joc recreatiu, si es practica al més alt nivell s’ha de tenir un bon físic. A més, jo li dono importància a la preparació física perquè és el que domino, però l’aspecte mental es treballa cada cop més.

tracking