Cristina Ruiz

“Pots ser un gran pilot virtual i no tenir el carnet de conduir”

És una apassionada del món del motor. 32 anys. Participa en curses i competicions digitals amb l’equip CODEX Racing Team. També ha treballat en la creació d’una comunitat de dones pilot. La seva activitat es pot seguir a l’instagram @missyhard88

Cristina Ruiz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va iniciar-se en les curses virtuals?

El món del motor m’ha agradat des de sempre. Els meus pares tenien la botiga i el taller Moto Star a Santa Coloma, i vulguis o no això et marca. Amb el meu germà i un grup d’amics sempre havíem jugat a jocs de curses, fins que un dia un noi de la colla que està a l’equip CODEX Racing Team, amb seu a Barcelona, em va proposar d’entrar-hi.

Què representa el fet de formar part d’un equip?

Implica competir a un nivell semiprofessional: l’equip s’inscriu en diferents competicions i disputa aquests campionats contra altres escuderies. Les curses es poden seguir a través de Twitch o altres canals.

Es pot assolir la plena professionalització?

Sí que es pot, però és molt difícil. Només els millors entre els millors aconsegueixen accedir a la professionalització total. Alguns equips, com a molt, poden arribar a un acord de patrocini amb alguna marca, que dona diners o material. Però són aportacions que van a l’equip, no serveixen per pagar els pilots.

Vostè participa en tot tipus de competicions?

Sí, a l’equip fem una mica de tot: des de curses que simulen circuits reals, per exemple els del mundial de Fórmula 1, fins a traçats que es creen expressament per a un campionat virtual concret. I després hi ha els circuits de ral·li, que és un altre estil completament diferent.

Quines habilitats ha de tenir un bon pilot de Sim Racing?

Ha de tenir molt bona tècnica de conducció i també capacitat de reacció i reflexos. Com si estigués en un circuit de veritat, de fet. I això no té res a veure amb ser conductor en la vida real. Pots no tenir el carnet de conduir i ser un gran pilot virtual.

De fet, vostès treballen amb un equipament especial.

Sí, una estructura formada per un seient i un volant, anomenada playseat, i que intenta reproduir les mateixes condicions i sensacions de conducció que quan estàs en pista.

És fàcil trobar dones pilot?

No en som gaires, perquè aquesta disciplina encara està molt dominada per homes. Però precisament he participat en un projecte molt maco: la creació d’una comunitat de Sim Racing femenina. Som 40 noies de tot el món i ens oferim suport, animem altres noies a unir-se a aquest món i organitzem tornejos.

Els esports electrònics són més que un videojoc?

Molt més. I cal treballar perquè aquest món deixi de veure's com un simple joc. Molta gent pensa que només ens dediquem a jugar a la consola, quan tot el relacionat amb la competició representa un esforç, potser no tan físic, però sí mental, molt important.

tracking