x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Oriol Fité

“Cada nen és un món i té necessitats molt diferents”

És un apassionat de l’educació en el lleure. 32 anys. Coordina l’equip de 15 monitors que organitza les activitats de l’Esplai de la Massana, per on cada any passen més de 180 nens de la parròquia.
Actualitzada 05/04/2021 a les 12:02
Què és el que més li agrada de treballar amb nens?
Que els nens no deixen de sorprendre’t mai. Sembla un tòpic, però és cert que cada dia n’aprens coses noves. Tu ets un referent per a ells i vols donar-los el millor de tu mateix, però són una capsa de sorpreses. Són energia pura i felicitat, i això s’encomana.


Els infants tenen una ment molt més àgil i plàstica que la nostra.

Sí, i a més no tenen les preocupacions que tenim els adults i el seu objectiu a la vida és passar-s’ho bé. Com que a l’Esplai estan en un entorn on no hi ha la pressió de l’escola i hi ha confiança, perquè la majoria venen cada any des de petits i fa temps que els coneixem, se senten més lliures per fer volar la imaginació. El lleure és un aspecte molt interessant i important de l’educació dels nens perquè els permet desenvolupar i expressar la seva personalitat d’una manera que no poden fer a l’escola.

Quins són els reptes més difícils que ha d’afrontar un monitor?
El que et costa més d’entendre quan comences a treballar en aquest sector és que cada nen és un món i té necessitats molt diferents. Has de fer un esforç per entendre’ls bé, i això no sempre és fàcil. A l’Esplai de la Massana fa molts anys que nens i monitors treballem junts. Al final, amb el pas dels anys es crea un vincle molt estret que és el que fa les coses més fàcils, ja que si, per exemple, veus que un nen està malament de seguida saps per què.


Quants nens participen en les activitats de l’Esplai?

Hi solen participar uns 180 cada any i, en les activitats de Setmana Santa, uns 90, tot i que la xifra ha baixat a causa de la pandèmia. L’esplai és un espai molt important per a la parròquia perquè hi conviuen nens que van a l’escola en sistemes educatius diferents. La Massana és petita i al final tothom es coneix, però ens trobem, per exemple, que hi ha nens que van a l’escola francesa que mai no han parlat amb nens de l’escola andorrana. L’Esplai és un espai de trobada.

I això els nens ho valoren?
Sí, perquè és un espai de socialització fora del seu àmbit de classe. I ara ho valoren més que abans de la pandèmia.


Quins comentaris o suggeriments us fan els pares sobre els cursos?

El feedback dels pares és molt positiu. El que volem és que el nen no vulgui anar-se’n cap a casa quan venen a buscar-lo els pares. Quan passa això sabem que hem fet bé la nostra feina.

Quins cursos heu organitzat per la Setmana Santa?
L’activitat estrella és el rugbi, que vam introduir l’estiu passat i agrada molt als nens. Les activitats que oferim estan relacionades amb l’època de l’any. Com que és Setmana Santa, en el taller de cuina farem una mona i també buscarem els ous de xocolata pel parc. Són tradicions que no s’han de perdre!
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts