Pauline Da Costa

“Entre els nois encara hi ha un cert tabú a estudiar dansa”

Passió pel ball. Imparteix ‘modern jazz’ a l’Escola Líquid Dansa. Des de demà i fins dijous ofereix un curs intensiu d’aquesta disciplina, que culminarà amb la gravació d’un vídeo coreogràfic a Engolasters.

“Entre els nois encara hi ha un cert tabú a estudiar dansa”PEP FARRÀS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En què consisteix aquesta activitat que proposa Líquid Dansa?

Es tracta d’un stage intensiu de modern jazz: Durant els tres primers dies farem un taller de dansa sobre la cançó En el aire, de Vega Almohalla, i el darrer dia gravarem un vídeo de la coreografia al llac d’Engolasters. Serà molt espectacular, perquè farem l’enregistrament amb un dron.

A qui va adreçat?

El curs està pensat per a nens i joves d’entre 8 i 18 anys. La franja és àmplia perquè d’aquesta manera es pot treballar molt millor: es poden fer determinades acrobàcies i diferents moviments en funció de cada edat.

Es recomana que l’alumne tingui experiència prèvia?

En aquest cas sí. És important que tingui una certa base de modern jazz o de dansa contemporània. Més que res perquè el taller, en durar només quatre dies, requereix que l’estudiant tingui un perfil força avançat.

A qui recomanaria iniciar-se en aquesta disciplina?

A qualsevol persona que tingui interès a treballar la rítmica, la coordinació, la tècnica, la fluïdesa, l’elasticitat... és una dansa molt completa en aquest sentit. Físicament també permet fer molt d’exercici des del punt de vista cardiovascular.

De quina manera la pandèmia ha alterat la manera d’estudiar dansa?

En el cas d’aquest curs intensiu no hem tingut més remei que reduir el grup a 20 persones per les condicions sanitàries. I tinc moltes nenes en llista d’espera, perquè hi ha moltes ganes de ballar i de fer coses. Però nosaltres estem limitats: per l’aforament de la sala que tenim a l’escola no en podem acceptar més. Una altra cosa són les classes convencionals de l’escola, que sí que es poden fer amb una certa normalitat.

De quina manera?

A les classes convencionals, tot i que també s’ha hagut de limitar l’aforament, hem pogut combinar les sessions presencials i les sessions a través de Zoom. A cada classe tenim el Zoom activat perquè les alumnes que estiguin confinades, o les que encara no volen venir a l’escola per seguretat, puguin participar i seguir les classes des de casa. La veritat és que ha funcionat molt bé, perquè molta gent es va confinant i desconfinant, i d’aquesta manera poden seguir les classes durant tot el curs.

Ha parlat d’alumnes noies. Encara hi ha reticència entre els nois a estudiar dansa?

També hi estan interessats, i en totes les disciplines, no només modern jazz. Tot i així, majoritàriament continuem tenint nenes. Els nois són benvinguts i tots els que hem tingut s’han trobat molt bé a les classes. Però encara hi ha un cert tabú a estudiar dansa entre els nois. Tant de bo vagin vencent aquestes pors i s’animin a descobrir-la.

tracking