x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Guillem Tudó

“Ser músic té l'avantatge que no t'avorreixes mai”

Vetllada jazzística a Ordino. Aquesta nit (21.30 h) inaugura la temporada 2021 de l’Auditori Nacional al costat de The Big Band Jazz Maresme. Un concert que servirà de repàs als grans temes d’aquest gènere musical.
Guillem Tudó

Guillem Tudó

Guillem Tudó

Actualitzada 19/03/2021 a les 12:07
En què consisteix el concert d’aquest vespre?
Interpretarem grans clàssics del jazz. Estàndards del gènere que s’han fet famosos gràcies a cantants com Frank Sinatra, Bobby Darin o, més recentment, Michael Bublé.


El veurem en el doble vessant de cantant i saxofonista?

Bé, en tenir la big band acompanyant-me és cert que hi haurà més cançons interpretades vocalment. Però també faré algunes pinzellades amb el saxo.

Hi ha nervis?
Els nervis sempre hi són davant un concert, i més quan és un concert d’aquestes dimensions, al costat de setze músics. És un estrès bo, això sí.


Com va sorgir el projecte?

Vaig contactar amb The Big Band Jazz Maresme perquè volia organitzar un concert amb aquest format a Andorra, per fer una cosa diferent. La proposta els va engrescar i ja de seguida vam començar a treballar junts. La pandèmia, però, ha obligat a anar ajornant el concert vàries vegades. Inicialment estava previst per al 17 d’abril passat!

Com l’ha afectat la Covid-19?
És cert que pràcticament no he pogut fer concerts, però ser músic té l’avantatge que no t’avorreixes mai. Sempre tens objectius i projectes en marxa, i molt a fer. I durant la pandèmia he seguit donant classe, he aprofitat per estudiar i ampliar el repertori, he tret un disc...


El nou cicle de l’Auditori potencia més que mai els artistes locals. Com ho veu?

Primer de tot cal agrair al ministeri de Cultura que, malgrat la situació que estem vivint, tiri endavant aquesta temporada 2021. Als músics del país ens fa molt goig poder ser protagonistes centrals del cartell. A Andorra hi ha molts bons intèrprets, i crec que és un encert que ara se’ls doni tot el suport, amb més oportunitats per pujar als escenaris.

L’experiència del concert s’encamina cap a un nou format?
Durant un temps, serà així. Però un cop se superi el coronavirus, tornaran els concerts a gran escala. Mentrestant, cal reinventar-se, amb actuacions en línia o directes amb aforament reduït.

Considera que s’ha intentat criminalitzar la cultura arran de la pandèmia?
En alguns casos s’ha volgut estigmatitzar, és veritat. Però cal dir que en tots els actes culturals que s’han organitzat durant aquests mesos, tant a Andorra com a d’altres països, s’han seguit al peu de la lletra totes les mesures sanitàries sense cap problema. La prova és que pràcticament no s’han donat brots o contagis importants en teatres, sales de concert o cinemes. Des d’alguns mitjans de comunicació s’ha intentat fer mala propaganda de la cultura. Totalment immerescuda, en la meva opinió.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts