Enrique Rojas

“El pànic ens fa perdre el control de la nostra realitat”

Participarà divendres al webinari de l’EFA ‘No et rendeixis, la pandèmia és passatgera’
74 anys. Ha publicat dos llibres sobre diferents temàtiques, un de caràcter clínic sobre la depressió, l’ansietat, l’estrès i la personalitat, i l’altre de caràcter psicològic sobre la felicitat i l’amor.

Enrique Rojas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quina és la temàtica del webinari?

La conferència i el llibre tracten de com superar les adversitats, dificultats i traumes de la vida. Actualment ens troben en una epidèmia mundial sense precedents en què el món s’ha parat i tractarem com les empreses familiars poden arribar a superar la situació, en la qual hi ha una por envolupant el contagi.

L’arribada del coronavirus ha canviat la vida de les persones.

La humanitat ha viscut moltes epidèmies a la història, però mai s’havia vist una pandèmia d’aquestes proporcions en un món global en què la medicina ha avançat de forma extraordinària.

Què ha suposat el confinament?

El món s’ha parat per la irrupció d’un virus i aquest fet ha generat por entre la societat, la qual ha derivat en fòbia, pànic, al contagi. El pànic ens fa perdre el control de la realitat, vivim en un estat de por anticipatòria per la situació.

Com podem superar les adversitats econòmiques i familiars?

Des de fa uns anys s’ha posat de moda la resiliència, que és la capacitat de sobreposar-se a les adversitats, és com la fortitud dels metalls de doblegar-se sense trencar-se.

Quina reacció tindrà la població quan la pandèmia acabi?

Considero que hi haurà dues reaccions, una serà adonar-nos de quines són les nostres limitacions i debilitats, i l’altra tenir el poder i el convenciment per tornar a començar després d’haver viscut una epidèmia històrica.

En què consisteix la felicitat?

Consisteix a tenir un projecte de vida coherent i realista que es basi en els quatre grans eixos que s’allotgen al seu interior: l’amor, el treball , la cultura i l’amistat.

Creu possible assolir la felicitat absoluta?

La felicitat absoluta tan sols es dona a l’altre barri, nosaltres hem d’aspirar a una felicitat raonable, a estar contents amb un mateix al comprovar que hi ha una bona relació entre allò que desitgem i el que hem aconseguit.

Considera que Andorra ha gestionat correctament el virus?

Andorra és un exemple en moltes coses en la història de l’economia, un país amb 80.000 habitants amb una potència i un talent enormes i una gran capacitat empresarial. Per la informació que tinc, la pandèmia s’està gestionant bastant bé i és d’esperar que en uns mesos el virus hagi remès de forma clara i contundent al Principat.

Per quin motiu va titular el llibre ‘No te rindas’?

El títol del llibre el vaig robar a Tony Blair, l’exprimer ministre del Regne Unit, qui la va utilitzar en la campanya del 1997 amb els laboristes. I ell li havia robat a Winston Churchill, que va anomenar a la seva campanya Never give up. Sota el lema que l’ésser humà es prova en l’adversitat.

tracking