x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Xavier Camacho

“El client podrà visitar un pis còmodament des de casa”

Tecnologia al servei del sector immobiliari. És el creador de Pictour, una plataforma que facilita el procés de recerca d’immobles amb tours virtuals.
El projecte s’està desenvolupant a NIU, la incubadora/acceleradora d’empreses d’Andorra Telecom.
Actualitzada 14/02/2021 a les 11:02
Com va sorgir el projecte de Pictour?
Soc aficionat a la fotografia, tinc familiars que treballen en el món immobiliari, i vam començar a fer fotos dels pisos en 360 graus per ensenyar-los als clients. D’aquí va sorgir una primera plataforma d’ús exclusiu per a nosaltres, però mica en mica vam anar creixent i la idea inicial s’ha acabat convertint en una aplicació, a través de web, per fer tours i poder compartir-los.


A qui va adreçat?

Inicialment està concebut per a professionals, tot i que tenim diferents fases de desenvolupament, i en la tercera sí que estarà més enfocada a particulars. Però obrir-la totalment al públic seria com fer un portal immobiliari, i tampoc és el que volem fer.

Com seria aquest ús per part de particulars?
Suposem que una persona vol vendre un pis. En comptes de deixar-lo a una immobiliària, el podrà posar dins la plataforma. Així l’immoble podrà ser vist per les diferents empreses potencialment interessades.


Quins serveis ofereix l’aplicació?

Té dos vessants. Per un costat el servei tradicional d’una immobiliària, amb la diferència que aquí el client podrà visitar el pis còmodament des de casa seva, i a més podrà veure diferents habitatges en poca estona. Això representa un gran estalvi de temps a l’empresa per fer visites, perquè la persona ja descarta d’entrada els pisos que no li agraden. I després, l’aplicació permetrà a les empreses trobar pisos més ràpidament.
L’experiència d’un tour virtual no és equiparable a una visita real...

Som conscients que el client voldrà trepitjar el pis tard o d’hora, això és inqüestionable. Però amb aquest tipus de visites et pots fer una idea molt clara de com és una casa, de la distribució dels espais... coses que potser amb fotos convencionals no et queden clares. I com ja he dit abans, el client ja pot fer un primer cribratge amb aquest sistema.

Pictour es farà extensible a més col·lectius professionals?
Sí, en la segona fase de desenvolupament volem ampliar-ne l’ús als constructors. Evidentment que no accedirien a les mateixes bases de dades, sinó que tindrien una plataforma pròpia, amb altres característiques, perquè la seva manera de treballar també és diferent.


La pandèmia ha accelerat la creació d’instruments digitals per treballar?
Indubtablement. El futur passa per eines que puguin aportar comoditat, rapidesa i menys contacte físic. En aquest sentit, creiem que Pictour neix en el moment idoni. No només es pot enviar el tour al client, sinó també fer-li una visita virtual des del despatx, a través d’aplicacions com Skype o Zoom.
Etiquetes
  • #1 MARKLIN2
    (14/02/21 17:05)

    36O GRAUS, DE "LUXE" , NO ARRIBEM QUASI EL 90% DE LA POBLACIÓ.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts