x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Ariadna Diaz

“Els hospitals cada dia necessiten més donants”

Organitza i participa en la campanya de donació de sang. 12 anys. És una de les alumnes de segona ensenyança del sistema andorrà que col·labora en la campanya que tindrà lloc els dies 3, 4 i 5 de febrer al Prat del Roure d’Escaldes.
Actualitzada 31/01/2021 a les 18:04
D‘on sorgeix la iniciativa per dur a terme la campanya de donació de sang?
Nosaltres a classe aquests mesos hem estat treballant qui dona i pot donar sang, el procés i també hem estat preparant la campanya. També ens han ajudat les matèries de Matemàtiques, Català, Naturals i Plàstica i hem pogut elaborar un tríptic, un eslògan i un logo que han estat escollits per la Creu Roja.


Tenia ganes de poder participar en l’organització?

És interessant perquè pots mirar si t’agrada l’experiència de donar sang, de participar en la campanya i saber si quan siguis gran doncs en voldràs donar. I també per poder fer diferents tasques que un nen normal no podria fer, ja que es necessita molta gent i molta ajuda per poder gestionar i organitzar la campanya.

Quantes persones hi participen?
Participem les tres escoles andorranes de segona ensenyança. La nostra classe hi anirem el 3 de febrer per torns de dues hores per ajudar a fer les tasques més de logística, com netejar, desinfectar, donar refrigeris i donar un cop de mà en el que sigui necessari.


Com s’organitza l’activitat?

Tal com deia ens hem distribuït per franges horàries al llarg dels tres dies fins a les vuit del vespre. I a la tarda, com tenim lliure, també podem anar a ajudar si ens ha agradat. També dir que la gent haurà de sol·licitar cita prèvia per venir a donar sang.

Quina incidència ha tingut la pandèmia?
A diferència d’altres anys no hem pogut anar a repartir els tríptics a la gent pel carrer per la pandèmia. A més de les mesures per contenir la propagació del coronavirus, com el gel hidroalcohòlic i les mascaretes.


Realitzaran alguna campanya publicitària?

Sí, la Creu Roja repartirà els tríptics que vam elaborar i després nosaltres penjarem els cartells perquè la població conegui la campanya i vinguin a donar sang.

Donar sang pot ajudar molta gent.
Correcte. Donar sang és una activitat solidària, ningú t’obliga a fer-ho, però cada vegada és més important, sobretot ara en temps de pandèmia. Els hospitals cada dia necessiten més donants i hem de ser conscients que donar sang és un bé per a tothom, no ens perjudica.

Creieu que assolireu un bon nombre de donacions?
Bé, a la segona edició de la campanya va venir més de 300 persones i nosaltres esperem que vingui més gent que en campanyes anteriors. Tots els participants estem molt il·lusionats per la campanya, encara que no hagi estat fàcil preparar-la i organitzar-la, al final ho hem pogut gestionar tot gràcies a l’ajuda de la Creu Roja i també del comú d’Escaldes-Engordany.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts