Juli Sánchez

“Em sento afortunat per tots aquests anys amb la selecció”

“Em sento afortunat per tots aquests anys amb la selecció”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Molt ha evolucionat la selecció en 23 anys.

Moltíssim. Tinc ben present aquell partit al Comunal davant Estònia, l’any 1996. El primer de la història de la selecció, i tot ha canviat molt. Hi ha més professionalització, cada cop tenim més eines per preparar els partits, per estudiar els rivals i per preparar-nos millor físicament. Abans hi havia molt pocs jugadors andorrans o amb passaport que poguessin jugar amb la selecció aquell primer partit.

Fa la vista enrere i què pensa?

Sincerament, em fa una mica de pena. Han estat molts anys a la selecció i cada vegada que juguen m’ho miro amb nostàlgia i un pensa queb li agradaria estar allà i continuar jugant. Es fa una mica dur però, evidentment, estic molt orgullós per aquests 23 anys, per la meva trajectòria al combinat nacional i poder estar present als primers partits que ha puntuat i guanyat la selecció. Un se sent afortunat d’haver-hi estat aquests anys i de veure la progressió que s’ha tingut durant tot aquest temps.

Ja es podia haver aturat, el temps.

En part vaig seguir a l’Encamp de futbol sala i estic a l’Inter Escaldes per mantenir el cuquet de seguir jugant a futbol. Deixar-ho de cop quan l’has practicat des de petit no és fàcil. És una passió per mi, però és llei de vida i em trobo bé per continuar. Tinc el futbol molt present perquè el segueixo gaudint i mentre pugui estaré disposat a ajudar.

Entenc que compatibilitzar futbol i feina es feia complicat.

Amb la selecció era cada cop més difícil. A més, arribava un punt que per edat, feina i la puixança dels joves que demanaven pas es feia més complicat compaginar-ho tot. Els últims anys vaig intentar ajudar i aportar al màxim la meva experiència.

Fins on pot arribar aquesta selecció?

Està creixent molt i amb humilitat i treball es poden fer grans resultats i complicar la vida a seleccions, a priori, més potents. És agosarat dir que pot arribar a classificar-se per a alguna fase final, pèro és cert que s’està treballant bé. Com s’ha vist a la Nations League, davant d’equips del nostre nivell podem fer bons partits i, fins i tot, puntuar. Pas a pas seguirem agafant confiança i ens farem respectar, que el rival s’adoni que haurà de suar per guanyar Andorra.

Abans parlava de l’Inter Escaldes. Un inici estrany de lliga el seu.

És passatger. Crec que les coses s’estan fent bé i confiem en la feina diària. A més, hem tingut mala sort de cara a porta en molts partits i estic convençut que els resultats vindran. Ara, també li dic que és una mostra de la igualtat que hi ha a la lliga ara mateix i que qualsevol equip, si bada, es pot endur un ensurt. Qualsevol equip té opcions de guanyar el campionat.

tracking