x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Mathieu Garaud

“Les abelles són importants per preservar l'ecosistema”

Autèntic Abelles va obtenir la medalla d’or al concurs internacional de mels CARI. 46 anys. Nascut a França, fa vint anys que resideix al país. Cuiner de formació, fa deu anys que va adquirir les primeres arnes i des de fa dos anys es dedica exclusivament a la producció de mel.
Mathieu Garaud

Mathieu Garaud

Mathieu Garaud

Actualitzada 25/01/2021 a les 19:59
Com és el negoci de la mel?
És un negoci totalment vinculat a la natura, han d’estar en un entorn educat, al més sa possible. Això fa que nosaltres estiguem ben a prop de la natura, cuidant l’àmbit que ens envolta.


Què l’apassiona del món de l’apicultura?

Amb les abelles treballes amb la natura i per a la natura i això m’encanta. Aquests animals t’ensenyen coses, has de conèixer les malalties a mesura que treballes amb elles i adaptar-te a les seves necessitats. Si ets una persona que mira el benestar de l’animal, la producció sempre sortirà millor.

Les abelles són font de vida.
Correcte. Si elles no hi fossin nosaltres tampoc hi seríem. A través de l’apicultura hem pogut comprovar com en les zones on hem treballat amb les abelles cada any hi ha més flors i més sanes. Les abelles són importants per preservar l’ecosistema en l’àmbit mundial.


Quines varietats de mel pot trobar el client?

Tot depèn del moment en què es troba la mel i la flor, hi ha moments en què la planta és més potent i pot generar més mel. A l’any fem sis varietats del producte de forma fixa.

Treballa amb públic local o internacional?
Tenim una mica de tot. L’any passat la clientela estava més basada en l’àmbit turístic, però amb les restriccions imposades durant el 2020 per la pandèmia la gent del país ha començat a fluir més. Tanmateix, amb l’interès mundial en l’adquisició del producte local, la clientela andorrana ens comença a conèixer i a valorar el producte d’aquí. Hi ha molta gent que no coneix la nostra mel i quan la tasta se sorprèn.


Elaboren productes ecològics.

La nostra voluntat és fer productes de qualitat d’una forma totalment ecològica, però actualment no tenim una producció 100% ecològica. Amb el nou segell del Govern i en l’àmbit europeu se’ns requereix una producció ecològica.

Fa unes setmanes va obtenir un guardó internacional.
Sí, sempre ajuda que se’ns reconegui la feina que hem fet amb les abelles. És la primera vegada que rebem una medalla d’or de fora d’Andorra i aquest fet ens anima a continuar amb la feina que realitzem amb els animals.

Té projectes de futur?
Tenim dos o tres productes que volem posar en relleu i hi ha empreses al país que ens han contactat per fer col·laboracions. Mirant al futur comencem a enfocar la mirada en la part comercial i industrial, buscant l’ajuda d’empreses que ens donin un cop de mà per posicionar-nos i seguir realitzant accions per la natura. També volem que la població s’engresqui a veure i conèixer els productes que tenim a Andorra, que valorin el que és local.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts