Guillem Solé

“El 2020 ha estat un any per fer balanç i agafar energia”

Teràpia contra el confinament. Buhos va cloure el 2020 amb el cinquè disc, ‘El dia de la victòria’, acabat d’estrenar, i ha encetat el 2021 amb ‘Teràpia col·lectiva’, un espectacle de “teatre musical” que arribarà a la Seu el dia 30 vinent.

Guillem Solé

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Han passat d’actuar a festivals multitudinaris a sortir de gira amb un muntatge de petit format.

Com que amb les restriccions que hi ha no podem muntar concerts per fer ballar la gent, hem optat per un format diferent, molt intimista, en què tothom pugui seure tranquil·lament a escoltar les cançons de l’espectacle.

Un espectacle dirigit per l’Albert Pla.

Sí, ha estat una col·laboració que ens ha permès gaudir plegats fent una cosa nova per a nosaltres.

L’empremta de l’Albert Pla es fa evident a l’espectacle o queda en un segon terme?

Hi ha moments que són molt seus: detalls del muntatge que a nosaltres ni se’ns haurien acudit i ell ens ha donat quatre indicacions sobre fer el que teníem al cap. I el cert és que aquesta manera de fer ha anat molt bé.

Al novembre van treure un nou disc, ‘El dia de la victòria’; com és que l’han aparcat i han començar l’any amb la gira de ‘Teràpia col·lectiva’?

Per les restriccions que deia. Quan puguem tornar a tocar a festivals o a concerts on la gent pugui ballar i gaudir de la festa ja farem la presentació del disc. A Teràpia col·lectiva hi ha temes d’El dia de la victòria, però també altres cançons representatives de la que ha estat la nostra carrera fins ara, a més d’una bona dosi de crítica social, humor i sàtira.

Certament, el cartell de ‘Teràpia col·lectiva’ no convida gaire a ballar. Diria que fins i tot els ha quedat una mica tètric.

La imatge del cartell reflecteix el present; és una mena de crida perquè ens adonem del moment apocalíptic que estem vivint.

Poden avançar res de l’escenografia de l’espectacle?

El que puc dir és que es tracta d’una escenografia curradíssima. No és una posada en escena cutre amb un escenari buit i quatre llums i prou, sinó que et fica ben bé dins l’ambient d’una obra de teatre musical.

D’ençà del 2014 han seguit una trajectòria clarament ascendent. Pensen que el 2020 ha estroncat la projecció que duien?

A principi del 2020 ja havíem decidit que no faríem concerts i ens dedicaríem a preparar el nou disc, de manera que, malgrat el confinament, tampoc no hem hagut de canviar gaire els plans. Ha estat un any per mirar enrere, fer balanç i agafar energia.

I aquest balanç que han fet, ha estat positiu?

En general, estem feliços de com ens ha anat fins ara.

El 2021 tampoc no ha començat malament?

Estem agraïts a tots els que ens han fet confiança, perquè, després de tant de temps sense tocar, més que preocupar-nos d’economies volíem sobretot sortir de gira sense deixar ningú enrere.

tracking