TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Joan Muro

“La salut és un benestar total, físic, mental i social”

És el president de l’Andorra Health Destination. 32 anys, llicenciat en periodisme i en ‘Business Administration’. La clínica de medicina regenerativa on treballa com a director de comunicació, Cellab, col·labora en el nou clúster sanitari d’Andorra.

“La salut és un benestar total, físic, mental i social”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

D'on sorgeix la iniciativa per crear un clúster sanitari?

Fa tres anys Actua Empresa va crear el club de producte de salut a Andorra i diverses empreses ens vàrem unir per promoure productes. I una de les iniciatives que va sorgir va ser l’estudi de les oportunitats que hi havia en aquest sector al país i veient que hi havia possibilitats, vam crear la plataforma.

Quin és l’objectiu de la plataforma Andorra Health Destination?

Crear un producte diferencial de país en el qual no només ens limitem a vendre el que ja fem actualment, sinó que busquem un producte únic que es pugui aglutinar a través de les sinergies sorgides entre les empreses que hi formem part. La voluntat és vendre aquests paquets als nínxols de mercat que hi ha en el turisme internacional.

Quin creixement ha tingut la cura pel benestar?

El fet que la salut és un dels mercats que més creix és innegable, la salut és un benestar total, físic, mental i social. Encara més en un moment de pandèmia com l’actual. Per aquest motiu buscar un turisme que s’enfoqui en això ens pot diferenciar moltíssim.

Què pot aportar aquest nou producte al país?

Coneixement en l’àmbit local de tot el que fem, moltes vegades desconeixem el que tenim a casa nostra i això pot suposar una oportunitat per conèixer-ho. Com a punt clau, treballem en la visió estratègica per vendre internacionalment aquells productes que no es donaven a conèixer. Tenim molt talent, però ens mancaven productes encarats al públic internacional.

Confia que incrementarà el volum turístic?

Aquesta és la intenció principal, buscar que totes les empreses aportin valor afegit. I també creiem que a mesura que creixi el clúster cada cop hi haurà més entitats i el turisme de salut agafarà molta més força. Ara mateix som un país que viu de la neu i de les compres i considero que tenim molt talent per vendre un producte diferenciador.

Què podran trobar els clients?

Una sèrie de paquets que podrem personalitzar a mida de les necessitats de cada mercat. Llavors, integrem productes de salut més mèdics, amb productes de benestar, com per exemple el ioga, les activitats espirituals i el treball emocional.

Totes les empreses poden adscriure’s a l’Andorra Health Destination?

No, no és per a totes les empreses del país. La plataforma va dirigida a aquelles empreses que compleixin una sèrie de requisits de qualitat i que estiguin orientades al mercat exterior, com per exemple que tinguin la pàgina web en diferents idiomes. Tanmateix, a Andorra tenim moltes empreses orientades al públic local.

tracking