Sergi Segado

“Hi ha comunitat d'e-sports i faltava una associació”

Vinculat al món de l’esport del país és la cara visible de l’associació d’esports electrònics.
Exjugador i entrenador del CV Encamp presideix una encara embrionària entitat d’una activitat que fa temps que és molt més present que futur. Els e-sports arriben a Andorra per quedar-s’hi

Sergi SegadoCOMÚ DE LA MASSANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Era qüestió de temps crear una associació al país.

És un sector que es troba en una etapa embrionària, de començament, però que cada cop es consolida més i troba més acceptació. No som la primera associació nacional, perquè tots els països en tenen, però a Andorra notàvem que faltava aquesta possibilitat.

Ja feia un cert temps que al país s’estava apostant pels e-sports.

Exacte i, precisament per això, pensàvem que al país faltava una associació. Es feien i es fan moltes coses relacionades amb els e-sports, com la lliga virtual o l’existència a Ordino del centre de tecnificació per a pilots. Tot plegat fa que hi hagués una certa demanda i s’afegeix al fet que Govern està treballant en el pla estratègic.

Una aposta de Govern lloada pels grups polítics.

Afortunadament. I nosaltres, mitjançant la cooperació, volem ajudar el Govern per fer aquesta nova llei i noves propostes, sempre tenint en compte la part privada.

La gran pregunta, quan s’aprovarà la llei.

No ho sabem. Tot està en un període d’esmenes i sabem que s’està treballant, que s’està elaborant l’esmentat pla estratègic, però no crec que ens poguem posar dates i potser seria complicat avançar-se. Volem ser uns interlocutors per poder tenir un ecosistema digne i de mèrits propis.

Quins seran els principals objectius de l’associació?

En primer terme, cooperar amb la part privada i, a banda, internament entre nosaltres. Es donen casos de sinergies que serien molt profitoses i volem obrir l’associació a diferents fronts. Per exemple, que una persona que sigui gamer o que algú que s’estigui formant com a actor dins del sector puguin tenir cabuda, com desenvolupadors, creadors de continguts, streamers o casters -els que retransmeten partits. Volem que l’associació pugui integrar tot l’ecosistema, impulsat per empreses, clar.

Qui pot afegir-se a l’AAEE?

Estem acabant de perfilar les condicions. Hi ha molta comunitat i ens estem preparant per poder adaptar-nos a tots. Estem rebent ofertes per tenir voluntaris i rebem molt interès per col·laborar però hem d’acabar de tenir un pla per aconseguir una mínima organització.

Vostè també és jugador, entenc.

Sí, però a mi m’atrau més la part de gestió d’equips. Jo vinc del món de l’esport i m’agrada més la vessant gestora. Els e-sports també comporten una sèrie de punts a nivell d’organització, de gestió d’equips, que és on puc aportar més.

Quins esdeveniments tenen programats per a l’any nou?

Al primer trimestre farem webinars online, en què busquem donar una visió general dels e-sports, amb diferents temes.

tracking