Yoan Perissé

“Avui dia és molt difícil viure només de la fotografia”

L’èxit de la seva exposició n’ha prorrogat la durada fins al gener. 28 anys. Resideix a la parròquia d’Encamp, tot i que el seu origen és francès. Fa només dos anys que es dedica de manera professional a fer fotografies en diferents països del món.

Yoan Perissé

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

D’on ve la seva passió per la fotografia?

M’agrada molt viatjar, en algun moment vaig sortir frustrat d’algunes imatges a nivell del que veia i poder compartir-les amb la gent, no només el paisatge sinó traslladar l’emoció dels llocs que sentia, i era molt difícil de compartir. I en algun moment vaig començar a disparar fotografies per traslladar la meva visió dels llocs.

Es dedica només a la fotografia?

Complemento la fotografia amb feines durant la temporada d’hivern, perquè és molt difícil viure només de la fotografia. Hi ha qui ho aconsegueix, i jo estic en aquest procés però encara no me n’he sortit.

Com li va sorgir la idea de fer aquesta exposició i la temàtica, sota el nom de ‘Sicília’?

Vaig viatjar aquest any a Sicília, i vaig estar-hi uns 10 dies, per veure tota la part del centre i oest de l’illa i com a cada viatge, allí ja tenia una mica la idea del que volia fer i sabia els temes que volia tocar. Més que res era mostrar la nostàlgia del passat, tots els clixés que hi ha sobre Itàlia i Sicília, com la roba, els carrers... imatges que es poden tenir d'aquell lloc i també mostrar com és, més enllà dels estereotips, tot oferint una visió vintage.

De quantes fotografies es compon l’exposició que té al Pas de la Casa?

L’exposició compta amb un total de trenta fotografies. No em vaig complicar gaire, són un bloc, no hi ha subtemàtiques més que el tema conductor. En la nostàlgia se centren la majoria de fotos i sobretot a traslladar emocions. I una mica vintage amb l’edició que li dono.

Ha fet altres exposicions?

Oficialment, aquesta és la primera que faig. Però sí que en bars i restaurants a França n’he fet de més petites.

Com s’ho va fer durant el període de confinament?

La veritat que el confinament em va ajudar a poder avançar en l’edició de les fotos, però tenia altres plans de viatge que no vaig poder fer, però parlant de l’exposició sí, em va permetre treballar millor en aquest projecte.

Quins són aquests viatges que li van quedar pendents?

Tinc alguns països a la llista, perquè a banda de ser fotògraf soc viatger i ara puc fer les dues coses al mateix temps. La veritat és que no tinc un pla fixat perquè no sé què es podrà fer però tinc anotats el sud d’Àsia, Eslovènia o Belize, però encara no sé on aniré.

Està treballant en altres projectes també?

Tinc material preparat per fer altres exposicions. Com comentava, durant la pandèmia vaig poder avançar molt en els meus treballs. A més a més, encara no es pot viatjar i continuaré treballant amb el material que tinc de les sortides anteriors. Ja en tinc una preparada de Tolosa, Colòmbia o Escòcia, i estic treballant en una d’Andorra.

tracking