Oriol Peral

“Al país no s'han explotat els e-Sports, i ara som pioners”

Ha creat Five Media Clan amb tres amics, el 2015 van idear El Calmador. 25 anys. Es dedica al sector del turisme però han creat la primera organització de creadors de contingut i e-Sports del país, un àmbit que l’apassiona i que sempre ha estat la seva afició.

Oriol Peral, Creador Five Media Clan

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va néixer Five Media Clan?

El projecte va néixer fa uns mesos, al juliol va sorgir la idea i vam començar a informar-nos i estudiar la viabilitat. Ho hem creat entre quatre amics, arran de la Covid-19 vam haver de tornar tots a Andorra i el Roger va proposar fer una organització d’e-Sports i creació de contingut perquè és un món que no està gaire explotat a Andorra. Ens hi vam posar i ara ja comença a estar en marxa.

Quins són els objectius?

D’una banda, volem crear una comunitat i, com a empresa, la intenció és representar streamers i creadors de contingut, que s’enfoquen sobretot a plataformes com Twitch, i oferir un assessorament gràfic, ajudar-los que creixin professionalment i donar-los visibilitat. Que tinguin una millor posada en escena.

Però no partien de zero, ja tenien experiència en aquest món.

Vam crear El Calmador l’any 2015 i ja tenim més de 66.000 seguidors. De fet, vam fer aquest joc de paraules amb Five Media Clan per destacar aquests cinc anys que tenim de rodatge. Recentment hem fet la col·laboració entre El Calmador i Five Media Clan i això ens va repercutir molt positivament quant a visites al nou compte. Tothom ens demana què hem muntat, no ens esperàvem tan ressò i estem molt contents.

Quantes persones formen part del projecte a hores d’ara?

Som quatre persones les que ho estem gestionant però ara hem fitxat un streamer, que és l’Héctor Riumbau, estem fent coses de qualitat amb ell i volem que la gent s’interessi per nosaltres arran d’aquest projecte. De moment encara estem contactant amb altres streamers i amb sponsors per començar a rodar.

És un sector a l’alça, suposa una oportunitat crear-ho ara?

Érem conscients que a Andorra no s’han explotat els e-Sports, no hi ha cap organització, i ser pioners et suposa un avantatge molt gran. I més tenint en compte que tots els youtubers i streamers pensen a venir al país per la seguretat i fiscalitat atractiva.

A quin mercat s’estan adreçant?

Ens estem adreçant a un mercat gegant perquè el sector dels e-Sports i l’entreteniment digital està creixent exponencialment. No hi ha res definit perquè el mercat és molt gran però sí que hi ha un target de públic molt definit que és entre els 13 i els 30 anys. El que farem nosaltres és adreçar-nos als streamers, tant nois com noies, amb contingut variat però que concordin amb els valors i la imatge que volem donar. I ho farem a través d’un treball d’scouting i anàlisi de projeccions.

Ha estudiat turisme, quan es va interessar en aquest àmbit?

Sempre m’han agradat molt els videojocs i els e-Sports, consumeixo molt Youtube i Twitch i hi estic molt familiaritzat. Sempre ha estat un hobby, m’apassiona.

tracking