Juliana Giménez

“És un any complicat i entre tots ens hem d'ajudar”

Ha ajudat gratuïtament els seus compatriotes a fer tràmits en línia 32 anys. Nascuda a la capital de l’Argentina, Buenos Aires. Aquesta és la seva tercera temporada. Comptable de professió, en els darrers cinc anys ha viatjat per diversos països d’Europa

Juliana GiménezFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Que va tenir diferent la temporada passada?

En realitat, va estar molt bé tota fins al març, que d’un dia a l’altre ens vam quedar tots sense feina i va ser molt brusc! I va ser un, què fem? Jo treballava un dissabte i aquell mateix dia vaig saber que ja no treballaria.

Com va gestionar el confinament?

Vaig marxar quan s’acabava el permís, el 21 de juny, un dia abans que vencés. Vaig anar cap a França i Alemanya, però tenia clar que a l’Argentina no volia tornar perquè hi havia risc després de no poder tornar. I quan vaig complir el temps necessari d’estar fora del país vaig tornar.

Ja està treballant?

Encara no... estem pendents de veure quan podran obrir els hotels. Tinc la feina garantida, els meus caps m’han assegurat que estaré a la plantilla, però no saben quan els podran obrir.

Hem vist per les xarxes que ajuda aquelles persones que volen venir a Andorra.

Crec que la situació de tots és difícil i aquest any és especial. El que implica venir, que és molts diners per tal de venir. Jo estic convençuda que tot pot anar millor... i a l’Argentina les coses no van bé, i fer un tràmit és llarguíssim; però amb els antecedents penals, ara que està digitalitzat, són tres minuts si els saps fer. I jo em vaig oferir a ajudar, perquè hi ha gent que cobra 25 euros per fer aquest pas. Em sembla que 25 euros per tres minuts són molts diners, és un abús. I llavors em vaig plantejar que és un any complicat i ens hem d’ajudar.

Però això ho pot fer tothom?

Sí! Es realitza a través del portal que els comptables liquidem els impostos; però per a qui no hi ha entrat mai pot ser complicat. I em poso a la pell de la gent que ha de venir, els vols de tornada...

Quanta gent ha contactat?

Més de 200 persones, m’ha portat feina. N’he pogut tramitar jo directament 50, perquè la resta van ser només consultes. Eren persones que només necessitaven un cop de mà per tal de poder tirar endavant.

Hi havia desconfiança?

Només una persona no em va fer confiança de deixar-me les seves claus. Al cap i a la fi, aquella pàgina només és per pagar impostos! I l’únic que podria fer és generar-me deutes i arriscar-me a perdre la llicència! Pensa que jo no tinc res a guanyar ajudant a fer aquests tràmits.

Fent números ràpids, i al preu que ha comentat que es cobrava, va deixar de guanyar uns 5.000 euros...

És un any difícil per a tothom; a mi no em sobren els diners, però és el que pensava que havia de fer quan vaig veure això, que era com un abús. Com he dit, sempre crec que tot pot anar millor i davant de situacions adverses hem d’intentar fer pinya.

tracking