Jonaina Salvador

“Hem de continuar amb la formació tot i les mesures”

Ha protagonitzat òperes conegudes arreu i continua com a docent lírica malgrat les dificultats Nascuda a Sant Julià de Lòria, ha dedicat tota la vida al cant líric. És una de les impulsores d’Andorra Lírica i ara amb la pandèmia ha vist alterada la feina i projectes per a la temporada d’enguany

“Hem de continuar amb la formació tot i les mesures”J. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com ha estat poder continuar treballant durant la pandèmia tenint en compte totes les restriccions?

Vam acabar la temporada amb el concert de festa major de Sant Julià i l’òpera d’octubre no es va poder fer perquè la situació encara no estava bé del tot. No es podia reactivar l’activitat com a tal. Sí que vam poder estrenar Cançó d’amor i de guerra al Festival Mediterrània de Manresa tot i les restriccions sanitàries de Catalunya en aquell moment. Va ser un èxit poder-ho fer perquè les condicions per assajar eren molt difícils. Esperem estrenar temporada el febrer de l’any vinent.

En quins projectes estan treballant en aquests moments?

Ata mateix tenim programats dos concerts de Nadal. El primer serà el 6 de desembre a la Fira de Santa Llúcia de Sant Julià de Lòria, a l’exterior, i l’altre el 17 de desembre al teatre de les Fontetes de la Massana. A més, aquest concert del 17 de desembre es farà en streaming per Andorra Televisió. Estem molt contents perquè tot i les restriccions, perquè a les Fontetes només es poden posar a la venda quaranta entrades, el fet que es pugui retransmetre fa que ens hi adherim perquè arribem al màxim de gent que se’n pugui beneficiar.

Tenint en compte que no són una agrupació professional, hi ha hagut canvis de cantaires?

Ha afectat sobretot pel que fa al cor perquè els artistes som professionals. Al cor en un inici teníem 40 persones i ara mateix en som 10. Sí que és cert que l’any passat ja s’havia estabilitzat a 25 persones. Ara són 10 persones que venen de manera regular amb les quals farem el concert de Nadal. Són veus que estan treballades i com a cor de cambra sona bé. També del cor infantil, dels 25 que hi havia ara treballem amb el màxim que les mesures ens permeten, que són grups de cinc persones.

Tot i això, han decidit continuar amb la feina.

Hem pres la decisió de continuar la feina encara que sigui amb grups reduïts perquè per a molta gent aquesta activitat és important dins la seva rutina de vida i s’ha de poder continuar fent formació malgrat que hi hagi mesures sanitàries. També hi ha classes mixtes, mig presencials i mig telemàtiques.

En l’àmbit econòmic com els està afectant?

Amb la pandèmia, pel que fa als comptes, vam haver de tancar el 2020. És clar, a part de les mesures sanitàries, per això tampoc hem pogut fer l’espectacle de l’octubre. Esperem que per al 2021 al febrer hi hagi hagut canvis al respecte.

Hi ha d’haver canvis, oi?

Clar, vam haver de tancar la temporada molt abans. De cara a l’any vinent tenim la confiança que amb els patrocinadors privats i el suport de Govern es puguin mantenir per tirar endavant.

tracking