Artexu

“M'agrada tant pintar que no em fa por cap nou repte”

Pinzells per ajudar a frenar la pandèmia. A l’abril va col·laborar per pal·liar l’escassetat de mascaretes, però hi va afegir el segell personal i ara se les segueixen encarregant, com un complement més, a través de Facebook (@artexu76) i d’Instagram.

ArtexuM. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Així, tot va començar durant el confinament?

Així és. La meva mare volia pintar una samarreta amb la imatge d’una nina Gorjuss, però no se n’acabava de sortir i em va dir si la volia enllestir.

Perquè vostè ja havia pintat roba abans?

No. Només una vegada, fa temps, n’havia fet una prova, però ben poca cosa, al capdavall. Vaig haver d’aprendre la tècnica gairebé sobre la marxa i no és fàcil.

És més difícil que pintar sobre un llenç?

I tant! Damunt el cotó, el pinzell no llisca, i has d’anar amb molta cura amb cada traç perquè si t’equivoques és molt difícil corregir-ho. Has de tornar a començar.

I com va passar de la samarreta a la mascareta?

Perquè eren aquells dies en què n’hi havia escassetat i molta gent hi va voler ajudar cosint mascaretes a casa seva. Llavors un amic molt especial que és músic em va animar a participar-hi, personalitzant mascaretes amb dissenys únics pintant-les a mà.

No li va agafar una mica de vertigen, per si no se’n sortia?

De cap manera, entre d’altres coses perquè en aquell moment estava sense feina i bé havia de treballar. A banda que, com que m’agrada tant pintar, no em fa por assumir nous reptes.

A més de la part estètica, les mascaretes han de complir un seguit de normes sanitàries.

Les meves mascaretes són perfectament homologables. Tenen una doble capa per posar enmig un folre higiènic i es poden rentar a la rentadora a quaranta graus.

Només fa mascaretes per encàr­rec?

La gent em diu quin motiu vol i jo el pinto. Cada peça és única, encara que em faig una plantilla per si més endavant me’n demanen més unitats.

Què farà quan ja no haguem de dur mascareta?

El que més m’agradaria és dedicar-me a la imatge corporativa, per seguir combinant el disseny i la pintura mural. He tingut ocasió de pintar una escola i un despatx professional, entre d’altres encàr­recs, i ha estat molt gratificant.

Els grans formats afavoreixen la seva creativitat?

No és que el format condicioni la creativitat sinó una qüestió d’efecte. Treballar amb formats petits és molt estimulant, però un mural sol provocar un impacte més intens en la persona que el contempla.

Encàrrecs a banda, al seu treball hi ha una clara influència del surrealisme.

És cert. Admiro Dalí des que tenia cinc anys i per això la major part de la meva obra s’inscriu dins el surrealisme figuratiu. Un dels trets característics del meu art és la combinació surrealista dels components reals.

tracking