Sònia Vidal

“Hi ha més clients que volen la gestió d'un professional”

Fa vint anys que treballa a l’entitat bancària. Andbank va guanyar fa dues setmanes el premi al millor banc de Banca Privada per ‘The Banker’. Vidal dirigeix tot l’equip d’experts i banquers que gestionen la majoria del patrimoni dels clients.

“Hi ha més clients que volen la gestió d'un professional”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quins són els canvis més substancials que ha provocat la pandèmia?

Hi ha hagut molta preocupació per part dels clients sobre la repercussió econòmica i financera de la crisi sanitària. Ha estat clau la contínua comunicació amb els nostres clients, que ha estat possible gràcies a les eines digitals que hem posat a la seva disposició. Com en altres sectors la tecnologia ha estat clau i ha canviat la manera d’interactuar amb els clients.

Què estan demanant els clients de banca privada actualment?

Estem en un moment en què el client ha entès que hi ha la necessitat de disposar d’un servei professional per gestionar la seva cartera, ja que veu que són moments complicats en el mercat i l’aportació d’un gestor li dona un valor afegit a la gestió del patrimoni i la inversió. Així, hi ha més clients que volen la gestió d’un professional.

Quin és el perfil d’inversor que trobem actualment?

En alguns casos els clients han reservat una part del patrimoni per fer front a possibles dificultats derivades de la pandèmia. Tanmateix, el perfil de les carteres d’inversió no ha canviat, els clients han recuperat la confiança, han gaudit en molts casos d’oportunitats d’inversió i preveiem més oportunitats durant el 2021.

Arran de la pandèmia han augmentat les interaccions amb els gestors?

Hi ha hagut molta comunicació amb clients, inquiets per la situació econòmica, els forts moviments viscuts en els mercats financers i com els podia afectar en les seves carteres d’inversió. Aquesta comunicació constant ha estat clau per mantenir la confiança durant els mesos amb més volatilitat en els mercats.

Hi ha preocupació en el sector per l’evolució de la situació actual?

Hi ha preocupació per la situació econòmica derivada de la pandèmia i l’impacte que tindrà en l’economia. És molt probable que els tipus d’interès segueixin als nivells actuals durant un llarg període de temps i això no ajuda el sector. Tanmateix, cal destacar que el nostre model de negoci, que és el de banca privada, patirà menys en aquest entorn en ser és més resilient a aquests moviments econòmics.

Com preveuen l’evolució del sector i les inversions de cara a l’any vinent?

El 2021 serà un any complicat amb les dificultats econòmiques derivades de la crisi sanitària. No obstant això, les solucions financeres aportades pels bancs centrals a aquesta crisi han permès una estabilitat dels mercats. Si bé no descartem moments puntuals de volatilitat durant el 2021, preveiem certa estabilitat. Aquest escenari beneficiarà les carteres dels nostres clients amb oportunitats puntuals d’inversió durant l’any.

tracking