Xavier Fernández

“Fer activitats sense contagis ens ha donat credibilitat”

És el conseller encarregat dels esports de la parròquia. 30 anys. Nascut a Encamp, Llicenciat en Administració i Direcció d’Empresa és al Comú des del 2011. Ha liderat la proposta que ha atorgat el premi de millor Vila Europea de l’Esport a Encamp.

“Fer activitats sense contagis ens ha donat credibilitat”COMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què suposa per a la parròquia haver obtingut aquest reconeixement de millor Vila Europea de l’Esport?

Reforça el que estem buscant des de fa temps, que és aquest posicionament de parròquia esportiva i aquest punt de diferenciació a través del turisme esportiu.

Com ho estan realitzant?

Hem de ser capaços de traslladar que Andorra no és només comerç. Tenim l’esport, que és un patrimoni molt gran a explotar. A més a més, comptem amb unes molt bones instal·lacions esportives i un fantàstic patrimoni natural. Amb tot això, l’objectiu és poder atraure estades esportives al país, així com anar incentivant la seva pràctica entre les persones que hi resideixen, i més concretament a Encamp.

Amb la situació de restriccions viscudes, com s’ho han fet per guanyar aquest premi?

A finals de l’any passat ens van comunicar que seríem la Vila Europea de l’Esport durant el 2020. A partir d’aquí, ens vam posar a treballar i vam fer un calendari amb una cinquantena d’activitats que, malauradament, es van tallar a causa del primer confinament. Tot i això, vam poder organitzar l’OTSO i la Trail-Dog.

I un cop desconfinats?

Va ser un repte molt gran i vam refer els calendaris que ja teníem. Primer vam poder organitzar la Travessa d’Encamp, i va ser la que ha tingut més èxit. I, després, ho vam fer amb l’Spartan Race, en què van prendre part 1.500 competidors en diferents dies. Vam poder demostrar que es podien organitzar esdeveniments importants sense que hi hagués contagis. Vam estar sempre en contacte amb el ministeri de Salut per poder fer uns bons protocols i va donar resultat.

A més a més de les estades de pretemporada.

Tenim un conveni signat amb el Barça, que fa que cada any vinguin tres seccions. Aquest any, una va ser el bàsquet! També vam comptar amb una estada del MoraBanc a la parròquia, tres equips ciclistes d’elit, el Movistar Femení o la selecció espanyola de natació al Pas de la Casa. El fet que s’hagin realitzat sense cap contagi ens posiciona i ens dona credibilitat.

Com es gestiona?

Abans es podien fer previsions, però ara realment ho anem gestionant amb el dia a dia, adaptant-nos als canvis.

A nivell d’infraestructures, tenen previst realitzar alguna obra imminent?

Partim que s’ha fet una feina molt bona en anteriors mandats. Tenim el centre esportiu d’Encamp, on es jugarà la fase prèvia de la Champions League de Futbol Sala, també Prada de Moles, i vull destacar el centre esportiu del Pas de la Casa, que és una de les millors instal·lacions del país tal com ens diuen tots els esportistes que hi han passat.

tracking