Laia Maestre

“Anar a una galeria aproxima el públic a l'artista”

Ha emprès la iniciativa de permetre visites a la galeria en format 3D 42 anys. Nascuda a Escaldes-Engordany, és propietària d’una sala d’exposicions que compta amb obres de Picasso, Tàpies o Duván. Intenten fomentar la venda d’obres d’artistes del país

Laia MaestreL. M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arran de la pandèmia ha decidit fer la galeria Art al Set en 3D. Per què?

Des de l’inici de la pandèmia, durant el confinament, vam fer ús de les eines tecnològiques per continuar a prop dels nostres clients. Primer vam renovar la nostra web i vam posar en marxa la botiga virtual, que va tenir molt bona acceptació. Ara hem apostat per oferir un recorregut virtual per la galeria a través d’un escàner 3D per a mòbil, tauleta, ordinador o ulleres de realitat virtual.

S’anirà actualitzant a mesura que hi hagi noves exposicions?

La nostra idea és anar utilitzant aquesta i altres eines per apropar les exposicions als clients. El virus està provocant una afectació important a la sala, oi? Efectivament. Els confinaments limiten molt les visites presencials a la sala i impedeixen les inauguracions de les exposicions. Per aquest motiu estem presents en línia i organitzem visites privades a la galeria.

Com mantenen els protocols de sanitat quant a la Covid per evitar els contagis?

Seguim els protocols definits per Govern, limitant l’aforament a la sala i garantint les distàncies de seguretat, però mantenint l’horari d’obertura habitual.

Quines obres hi tenen actualment?

Després de l’exposició de ceres i escultures en ferro Corten de J. L. Pascual, coincidint amb el 17è aniversari de la galeria, que és demà, també oferim una exposició de l’artista andorrana Carme Massana, presentant les seves darreres creacions, principalment paisatges d’Andorra. Al nostre fons d’art hi tenim obra dels artistes habituals de la galeria: Moscardó, Ripollés, Duván, Picasso, Guinovart, Tàpies, Judit Gaset-Flinch o Lola Abellán, entre d’altres.

És difícil de gestionar el canvi d’obres amb les restriccions?

Les limitacions a les fronteres no perjudiquen la importació d’obres d’art, però la nostra filosofia en aquests moments és la de fomentar la venda d’obres de creadors del país, que habitualment alternem amb artistes estrangers.

Quina davallada econòmica han tingut?

Per sort els nostres clients han seguit fidels a la galeria i de moment no podem parlar d’una gran davallada. El temps passat a casa durant el confinament ens permet dedicar temps a les nostres llars i actualment a la renovació de les obres d’art.

Hi ha d’haver un canvi de plantejament del sector?

Podríem dir que la digitalització és el primer pas? Més que un canvi de plantejament, veiem la digitalització com una eina complementària; anar a la galeria físicament té un vessant socialitzador apropant el públic als artistes i també actuant com a espai d’interacció al voltant del món cultural.

tracking