Marcelo Gutiérrez

“Tenir activitat física ajuda a mantenir la salut mental”

Propietari de la sala Estima la teva imatge. 46 anys. Nascut a l’Argentina, té una sala a Escaldes-Engordany dedicada a la preparació física personalitzada i a l’estètica. La Covid l’ha ajudat a incrementar els clients que busquen la individualitat.

Marcelo Gutiérrez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com es pot combinar ara mateix un centre d’estètica i entrenament personal?

La idea inicial era tractar les dues coses. De moment ara podem mantenir obertes les dues coses però sí que és cert que el treball d’estètica ha disminuït. Per contra, pel que fa als entrenaments personals estan pujant.

A què es deu aquest augment de la feina al sector?

Molta gent vol evitar les aglomeracions, anar a les sales de gimnàs, per seguretat, tot i que els centres compleixen els protocols. Se senten més segurs tenint entrenaments individuals.

Podria ser que aquest fos el futur de les sales de gimnàs?

No ho sé si és el futur o no, però podria ser que hi hagi un canvi si la situació continua d’aquesta manera perquè la gent vol mantenir l’activitat física i al mateix temps busca la llunyania.

Com es prepara les seves classes tenint en compte les mesures de seguretat?

Doncs he d’evitar el contacte amb l’altra persona al màxim. Els dos hem de fer ús de la mascareta, que no acaba d’agradar gaire. També he de desinfectar la sala després de cada entrenament i l’he de ventilar contínuament. Ara necessito un temps extra entre cada sessió per poder garantir la seguretat.

Què li sembla que moltes vegades es pensi en el sector de l’esport i els gimnasos com a focus del virus i es vulguin tancar les sales d’entrenament?

Crec sincerament que l’últim que s’hauria de fer és tancar els centres esportius i no coartar les persones de poder fer activitat física. Està demostrat que fent esport es pot arribar a mantenir el sistema immunològic més alt. A més a més, també hem de tenir en compte la salut mental. Davant l’estrès que estem vivint, poder fer una activitat física ajuda a mantenir millor salut i millor equilibri mental.

La gent continua cuidant-se igual que abans de l’arribada de la pandèmia?

Hi ha certa por generalitzada i a vegades una cosa com l’estat físic s’està deixant una mica de banda. Com deia, hi ha moltes persones que deixen d’anar a llocs concorreguts. Això s’està notant sobretot a les sales de gimnàs que són més grans.

Com el va afectar el confinament sobretot pel que fa a la seva economia?

Vaig haver de rebre les ajudes del Govern com, per exemple, el lloguer del local. També els impostos van ser zero. Per sort tenia un racó guardat per a alguna situació d’emergència. Quan van anar passant els mesos i no obríem vaig començar a patir.

Què suposaria haver de tornar a tancar?

Seria una pèrdua desastrosa. Quinze dies es poden assumir, més temps seria complicat.

tracking