x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Verònica Pérez

“S'hauria de comptar sempre amb els artistes del país”

Fundadora i codirectora de l'escola Líquid Dansa. La companyia representa demà i divendres (21.30 h) el nou espectacle, ‘Caixa o faixa’, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. L’estrena s’emmarca en la 57a edició de la Temporada de Teatre.
Fundadora i codirectora de l'escola Líquid Dansa

Verònica Pérez Liquid Dansa

Fundadora i codirectora de l'escola Líquid Dansa

Actualitzada 21/10/2020 a les 06:23
En què consisteix ‘Caixa o faixa’?
Es tracta d’un espectacle concebut al voltant d’un objecte tan quotidià com una caixa. Podríem dir que aquest és el fil conductor d’un conjunt d’escenes que, a priori, no guarden relació entre si, però que tenen en comú que en tot moment hi ha la caixa en escena.


Com va sorgir la idea?

El comú d’Andorra la Vella ens va proposar crear un espectacle per a la 57a Temporada de Teatre. Quan vam començar a treballar-hi, com que sempre ens referíem a aquest projecte com “l’encàrrec”, de seguida vam relacionar aquest terme amb una caixa: la idea de portar un paquet a algun lloc o de fer un encàrrec. Així va ser com l’objecte es va convertir en el protagonista central de la història.

Com valora el fet que s’hagi apostat per més companyies locals aquesta Temporada?
En un moment difícil per als professionals de les arts escèniques en general, crec que és lògic i necessari que es confiï en els artistes del país. Però caldria que s’hi comptés sempre, també quan les coses van bé.


Troba a faltar, en general, més presència d’artistes d’Andorra?

Bé, és normal que en temps de bonança es miri més pel que es fa a fora i que hi hagi interès per portar-ho al país. Però també hi ha gent a Andorra que és molt vàlida i que pot fer moltíssimes coses. Quan la situació millori seria bo que se seguís aquesta dinàmica. També haig de dir que a Líquid Dansa no ens podem queixar, perquè sempre hem tingut cabuda a la Temporada.

Han pogut assajar amb normalitat tot i la Covid-19?
Evidentment hi ha hagut algunes complicacions, més de les habituals. En primer lloc, perquè sempre estàs amb aquell punt d’incertesa, dubtant de si es podrà fer o no es podrà fer l’espectacle. I després, perquè les mateixes sessions de preparació s’han vist alterades.


En quin sentit?

Per exemple, en aquest espectacle som vuit persones, i en algun moment diversos membres de la companyia han hagut d’estar confinats. No perquè donessin positiu en Covid-19, sinó per precaució. Així que durant 15 dies ha faltat un, després un altre... ha estat complicat. També hem fet tots els assajos amb mascareta. Abans de l’estrena, però, tots ens hem fet el test del coronavirus per poder actuar sense mascareta i amb totes les garanties de seguretat per al públic.

Un públic que s’haurà d’adaptar a la nova normalitat...
Sí, entre tots, artistes i públic, ens hi haurem d’anar acostumant. Parlant amb els nostres seguidors, alguns encara estan dubtant si anar a l’espectacle. Tot i les mesures que s’estan prenent encara hi ha certa por, però també reconforta saber que n’hi ha molts que sí que vindran.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts